Tarihler 13 Mayıs 2014'ü gösterdiğinde Türkiye bir daha asla unutamayacağı bir acı yaşadı. Manisa Soma'da bulunan bir maden ocağında meydana gelen kazada 301 madenci hayatını kaybetti. Yaşanan facianın ardından 3 günlük milli yas ilan edildi. Madenci yakınları günlerce iyi bir haber almak için maden ocağının kapısında bekledi. Türkiye'yi sarsan bu olayın üzerinden dört yıl 2 ay geçti. Yaşanan faciada öyle anlar yaşandı ki insanların hafızalarına kazındı. İşte Soma denince akıllara kazınan o anlar...

"ÇİZMELERİ Mİ ÇIKARAYIM MI?"

Madenci Murat Yalçın Soma'da yaşanan faciadan sağ kurtulduktan sonra ambulansta sedyeye yatırılırken hemşireye, "Çizmeleri çıkartayım mı? Sedye kirlenmesin" diye sormuştu. Yalçın'ın bu sözleri herkesin yüreğini sızlatmıştı.

720x405

"CENNETTE BİZİ BEKLE..."

Soma'da hayatını kaybeden 301 madenciden Ali Yüksel'in kızı Türkan Yüksel'in facianın yıldönümünde babasına yazdığı mektup da Türkiye'yi göz yaşlarına boğmuştu. Türkan, babasına "Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle" diye seslendi. Anne Ergül Yüksel, "Yazın herkesin çocuğu çiçek böcek resmi çizerken, onlar göçmüş maden resmi çiziyor, ölmüş babalarına mektup yazıyor" şeklinde konuşmuştu.

55eb0ad7f018fbb8f8a74304

KARAR BUGÜN VERİLDİ

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı’na ilişkin açılan davada iki gün önce ertelenen karar bugün açıklandı.  5’i tutuklu, 51 sanığın yargılandığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada tutuklu sanıklardan Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı’ya 22 yıl 9 ay, maden mühendisi Ertan Ersoy’a 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyetinin verdiği kararda, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 15 yıl, Genel Müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay, Akın Çelik 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanıkların cezalarında indirim yapılmadan tutukluğun devamına karar verildi.