Pete Buttigieg, evinde yapılan röportajda ailesinin cinsel tercihine karşı çıktığını, eşiyle nasıl tanışıp evlendiklerini ve günlük hayatı nasıl paylaştıklarını bütün ayrıntılarıyla anlattı. Sekiz dil bilen Buttigieg, Chasten Glezman ile evli.

Irak’ta uzun süre asker olarak görev yapmış başkan adayı “Washington’daki korku büyüleyici ama biz kanalı değiştireceğiz” sloganı ile seçim kampanyasının reytingini yükseltiyor. Buttigieg, ocak ayında başkan adaylığını açıkladıktan sonra 10 milyon dolar bağış topladı.

BAŞKANLIK SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

3 Kasım 2020'deki seçimler öncesinde Demokratlar, haziran ayında başlamak üzere çok sayıda canlı yayın açık oturumu yapacak. Bu canlı yayın tartışmalarının ardından 2020 şubat ayından itibaren haziran ayına kadar yaklaşık 20 eyalette ön seçimlerde Demokratlar kendi adaylarını belirlemek üzere oy kullanacak.

13-16 Temmuz 2020'de Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde düzenlenecek Demokrat Parti kongresinde ise ülkenin dört bir yanından gelen delegeler partinin başkan adayını belirleyecek.

Tayfun HOPALI / ABD