MEB ve Polis Akademisi işbirliliği ile hazırlanan bekçilik sınav soruları ve cevapları bugün erişime açılacak. Adayların başarılı sayılması için Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından oluşan sınavda en az 50 puanı yakalamak gerekiyor. Peki bekçilik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınav sonuç bilgileri ise 7 Ağustos 2019 tarihinden itibaren erişime açılacak.

BEKÇİLİK SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANIYOR

Bekçilik sınavı cumartesi günü yapıldı. Sınav soruları ve cevap anahtarları 16 Temmuz 2019 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuç bilgileri ise 07 Ağustos 2019 tarihinden itibaren erişime açılacak. Ayrıca unutmayın, eğer sınava itiraz edecekseniz soru ve cevapların yayınlanmasını takip eden 2 gün içerisinde yapmalısınız. Çünkü süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve ekinde dekontu olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

BEKÇİLİK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılıyor. Unutmayın yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.