Türkiye'de enteresan şeyler oluyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart Yerel Seçimleri'ni değerlendirmek üzere canlı yayında kameraların karşına geçti. Saat 10:00 sularında başlayan yayın sırasında ilk sözü İYİ Parti lideri Akşener aldı. Yaklaşık 16 dakika konuşan Akşener'in sözleri büyük haber kanallarında canlı olarak ekrana getirilmedi. Akşener'in ardından söz alan Kılıçdaroğlu'nun 3 buçuk dakikalık konuşması ise ekranlara getirildi.

Devletin haber ajansı Anadolu Ajansı ise basın toplantısına ilişkin haberinde Akşener'in sözlerine yer vermedi. Ajans abonelerine geçtiği haberde yalnızca Kılıçdaroğlu'na yer verdi.   Aynı şekilde Demirören Haber Ajansı da basın toplantısına ilişkin ilk haberde Akşener'in sözlerine yer vermedi. İhlas Haber Ajansı ise toplantıya ait haberi görmedi. Bu durum akıllara; 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan, 39 milletvekiline sahip Türkiye'nin yasal bir partisine ve liderine bir kısım medyada ambargo mu uygulanıyor' sorusunu getirdi.

Ancak toplantıdan 2 saat 15 dakika sonra Demirören Haber Ajansı, 2 saat 45 dakika sonra da Anadolu Ajansı Akşener'in sözlerini haberleştirerek abonelerine duyurdu.

Saat 11:20'de AA'nın internet sitesinde haber.


Saat 11:25'de haberin güncellenmiş hali. Meral Akşener'in sözleri yer almadı


Meral Akşener konuşurken CNNTürk


Meral Akşener konuşurken Habertürk


Meral Akşener konuşurken NTV