Merkez üssü Çanakkale Ayvacık olan 5.0 büyüklüğünde depremin etkisi ile 2018 yılının Eylül ayında faaliyete geçen 2 bin 500 kişi kapasiteli KYK Safiye Hüseyin Kız Öğrenci Yurdu binasında derin çatlaklar oluşmuştu. Yurtta kalan öğrenciler sosyal medyada çatlaklardan dolayı tedirgin olduklarını söylemişlerdi.


İNCELEMELERDE BULUNDU


Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personelleri yurt binasına gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan tetkikler sonucunda çatlakların sıva, dilatasyon ve binanın oturuşması çatlağı olduğu tespit edildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="6 aylık KYK yurdu depremde çatladı!" desc="Çanakkale'de yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçen KYK Safiye Hüseyin Kız Öğrenci Yurdu, Ayvacık'ta meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem sonrası boydan boya çatladı. Binanın içindeki kolonlarda da çatlaklar oluştu. Firma yetkilileri “Çatlaklar sıva çatlağı” açıklamasında bulundular." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/kyk-yurdu-yan_16_9_1550739191.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/6-aylik-kyk-yurdu-depremde-catladi-3619970/"]

Konu hakkında Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teknik personellerinin incelemeleri sonucu Safiye Hüseyin Yurt binasında; depremden kaynaklı binanın kullanılmasına engel oluşturacak bir durumun bulunmadığı yapılarda görünen çatlakların sıva ve dilatasyon çatlakları olup ayrıca binanın oturuşması sonucu çatlaklar olduğu tespit edilmiştir."