İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Örencik Mahallesi’nin Türkmen Sokağı sakinleri zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. 16 haneli ve yaklaşık 200 kişinin yaşadığı sokakta, özellikle kış aylarında yol, çamurdan yürünemez hale geliyor. Okul servisleri sokağa giremediği içinde öğrenciler 300 metre çamur içinde yürümek zorunda kalıyor.

SÖZCÜ SÖZCÜ


EVLERDEN SU AKMIYOR TANKERLERLE TAŞINIYOR

Terkmen Sokağında yaşayan insanların en önemli sorunu ise evlerdeki musluklarından su akmaması. İnsanlar kendilerinin ve hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için traktörlerin arkasına bağladıkları tankerlerle 3 kilometre uzaklıktaki dereden su taşıyor. Evlerinin önüne çektikleri tankerlerden suyu kaplarla taşıyıp kullanıyor. Mahalle muhtarı olan Abdurrahman Aslan ise Türkmen sokaktaki yolun beton asfalt çalışmalarının olumsuz hava şartları nedeniyle durduğunu söyleyerek, “Bu sokaktaki su sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyesi projesini hazırladı. Önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacak” diye konuştu.

SÖZCÜ SÖZCÜ


Terkmen sokağında oturan 32 yaşındaki 2 çocuk sahibi Halil Göbel, yıllardır su sorunu yaşadıklarını dile getirerek “Yolumuz berbat. Kışın çamur içinde kalıyor. Musluklardan su akmıyor. Her evin önünde bir su tankeri var. Yağmurlar yağınca dere bulanık akıyor ve biz resmenadeta çamur içiyoruz. Suda sürekli bir koku var. Bir çok insan böbreklerinden rahatsız” dedi.

SÖZCÜ SÖZCÜ