İSTANBUL ASKERİ CASUSLUK DOSYASI ‘VİKA’ ADLI KADIN ÜZERİNDEN KURULMUŞTU...


‘VİKA’YI DOSYAYA SOKAN POLİS, FENERBAHÇE KUMPASINDAN TAHLİYE EDİLDİ…


1 - Tarih 10 Şubat 2011... Özel yetkili ‘Cumhuriyet Savcısı’ ve bugün FETÖ’den firari Fikret Seçen tarafından hazırlanan sözde İstanbul Askeri Casusluk iddianamesi mahkemeye sunulur. 250 sayfalık iddianame 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce oy birliğiyle 23 Şubat 2011’de kabul edilir. 16’sı tutuklu, 56 sanıkla ilgili ilk duruşma 20 Nisan 2011’de yapılır. Yıllar içinde davanın kumpas olduğu ortaya çıkar ve 29 Ocak 2016 günü Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada tüm sanıklar beraat eder. Ancak...

Buzdağının görünmeyen bir kısmı var...Dönemin İstanbul Organize Suçlarz Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın (FETÖ’den tutuklu) yürüttüğü operasyonun kritik ismi... Polis memuru Haşim Gülal... Bu isim neden önemli biliyor musunuz? Gülal, geçen cuma günü tutuklu olduğu “Fenerbahçe’ye kumpas” davasından tahliye edildi.

İstanbul Askeri Casusluk Davası’nı bugün firari olan Savcı Fikret Seçen kurgulamıştı.


‘VİKA’ ADLI KADIN YOK!

Casusluk dosyasının tamamı ‘Vika’ kod adlı Leyla Tanrıverdiyeva isimli şahsın sözde irtibatları üzerine hazırlanmıştı. ‘Vika’ kod adlı Leyla, 9 yıldır kayıp! Pardon kayıp değil... Kimse dokunamadı, ulaşamadı, yakalanamadı, bulamadı... Ancak 56 sanık yargılandı ve hapis yattı... Peki, Fenerbahçe ve eski başkanı Aziz Yıldırım’a kumpastan tahliye edilen Haşim Gülal kim? İstanbul Askeri Casusluk dosyasında ‘delil’ yarattığı ortaya çıkan Gülal’ın raporu üzerinden dosya kurgulanmış, cezalar verilmişti... Devam edelim...


Dinleme tutanağına ‘Vika’ eklemesi yapıldı


2 - Mahir Işıkay...Ergenekon, Balyoz, İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk, sözde Şike Kumpasları’ nın avukatı...Yıllardır ‘Vika’nın peşinde. Sözü Mahir Işıkay’a bırakalım: “Bu davada ve süreçte yakalanamayan ama iddianamede 25 kez ismi geçen, sanıklarla sürekli irtibatı olduğu iddia edilen eskort-ajan kadın ‘Vika’ nerede? Bakın, sözde örgütün fuhuş faaliyetleri çerçevesinde, Vika’ kod adlı Leyla Tanrıverdiyeva adlı kadın, hiç tanımadığı aynı dosya şüphelilerinden kişiler ile tek bir görüşme yapmamış. Ancak... Telefon tapeleri üzerinde oynanarak renkli ve kalın olarak ismi yazılmış ve bu yolla da hiç tanımadığı kişi ya da kişiler ile sözde fuhuş örgütüyle ilişkisi kurulmuştu.”

TAPE DEĞİŞTİRİLDİ VE...

“Burada esas konu şu: İletişim tespit tutanağını hazırlayan polis Haşim Gülal tespit tutanağını şöyle değiştirmişti: “...‘Ben ondan sonra bi senin yanına uğrarım eşmeye...’ cümlesi, ‘Ben ondan sonra Vika’nın yanına uğrarım... meye...’ Biz mahkemeye suç duyurusunda bulunduk. Çünkü ‘Vika’ üzerinden şüpheli İbrahim Sezer hakkında 15 yıl hapis cezası aldı.” Peki... O suç duyurusu ne oldu?

Hakim: Her sehven eyleminde öküzün altında buzağı aramayın


3 - Eylül 2014... Polis memurları Haşim Gülal ve Sezai Akgün hakkında ‘Resmi belgeyi sahte olarak düzenleme’ suçundan açılan dava İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülür. Polislerin savunması ‘sehven (yanlışlıkla) yaptık’ olur. Mahkeme, iki celsede sanıkların suç işlediğine dair ‘delil olmadığı’ için beraat kararı verir. Mahkemenin gerekçeli kararında ise çarpıcı bir cümle vardır: “Zaman zaman karar verirken hakimlerin de hata yapabileceği... Bu hataların normal işi görmekten, iş yoğunluğundan ve iletişimin tam sağlanamamasından kaynaklandığı... Her görevli memurun yapabileceği hatalar olduğu... Her yapılan eylemin altında ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI aramamak gerektiği...”

KUMPAS DAVALARI YARGITAY’DA...

Avukat Işıkay hem gerekçeli karar hem de bugün gelinen noktayla ilgili şu bilgileri verdi: “Dinlemeleri değiştirdikleri çok net. ‘Öküzün altında buzağı aramayın’ dediler. Bu polislerle ilgili beraat kararı 8 Mayıs 2017’de bozuldu. İki yıldır bu soruşturma Yargıtay 11. Dairesi’nde ve hâlâ karar yok. Aynı süreç sözde Şike Kumpası’nda, Balyoz’da, Ergenekon’da da sürüyor. Sizin yaşadığınız SÖZCÜ davası var. Bu FETÖ’cüleri çaktırmadan çıkarıyorlar. Bir de ‘Büyük bölümünü temizledik’ diye açıklama yapıyorlar. Cumhuriyet tarihinin yarısında bu adamlar var. Siz nasıl ‘temizledik’ diyebilirsiniz.”