Müslümanların yoğun yaşadığı Blagoevgrad bölgesinde yol çalışmalarını yerinde inceleyen Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, her tarafa yollar yaptığını dile getirdi.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi devletin Müslüman nüfusun yaşadığı yerlere de durmadan yatırımlar yaptığını vurgulayan Borisov, bu nedenle yaptığı her iş için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini tebrik etmesinden siyasi rakiplerinin rahatsız olduğunu ifade etti. Borisov, dini ve etnik aidiyeti ne olursa olsun tüm vatandaşlara eşit mesafede durduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin Kurultayına gönderdiği video mesajında da "Değerli dostum Başbakan Borisov'un liderliğinde corona virüsüyle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü görüyoruz" demişti. (İHA)

[old_news_related_template title="Turizmcilerden, 'Bulgaristan'da yılbaşı eğlence turları' uyarısı" desc="Türkiye'de corona virüsü tedbirleri kapsamında yılbaşında 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından bazı belgesiz tur firmaları, sosyal medya üzerinden Bulgaristan'da eğlence mekanlarının açık olduğu yönünde tur duyuruları yapmaya başladı. Edirneli turizmciler, Bulgaristan'da da yılbaşında tüm mekanların kapalı olduğunu belirterek, vatandaşları ilanlara itibar etmemeleri konusunda uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/22/iecrop/bulgar-dha1_16811752_16_9_1608621610.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/turizmcilerden-bulgaristanda-yilbasi-eglence-turlari-uyarisi-6177869/"]

[old_news_related_template title="Ev buluşmalarında kilit faktör cam! Corona odayı böyle işgal ediyor" desc="Japonya'da uzmanlar corona virüsü salgınında havalandırmanın önemine dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Asemptomatik bir kişinin bulunduğu odada, camlar kapalı olduğunda virüs hızla yayılırken, açık olduğunda ise hava akımıyla odayı terk ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/25/iecrop/cam-simulasyon-hexagon-2_16_9_1608875819.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ev-bulusmalarinda-kilit-faktor-cam-corona-odayi-boyle-isgal-ediyor-6182186/"]