New York Üniversitesi bünyesindeki Aşı Merkezi'nde çalışan ve aynı zamanda Pfizer ve BioNTech ile birlikte corona virüsüne karşı geliştirilen aşının projesinde de yer alan Dr. Mark Mulligan, CNN'de Erin Burnett'in OutFront isimli programına konuk oldu.

Dr. Mulligan, corona virüsüne karşı aşının geliştirilme aşamasında olduğunu söylerken, "Bilim insanları şu an herhangi bir aşının işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorlar" dedi.

"NİSAN VE MAYISA KADAR BEKLEMEYİN"
Aşı geliştirilme süreci olarak bir yılın çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Mulligan, "Gelecek yıl Nisan ya da Mayıs ayına kadar aşı beklemeyin" ifadesini kullandı.

Aşının ilk aşamasının güvenli olup olmadığını kontrol etmek olduğunu söyleyen Mulligan, "Bu aşama genelde 3-4 ay sürer. Bu aslında en önemli aşamadır. Bu aşının işe yarayıp yaramayacağı sorusuna cevap ararız, bu aşının gerekli antikor üretip üretmediğine bakılır. Bu süreç aylar sürebilir. Ben bu yılın sonunda ve gelecek yılın başında kesinlikle bir cevap bulacağımızı düşünüyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Ülkeyi ayağa kaldıran cinayet: Ölmeden önce coronanın çaresini bulduğunu söylemişti" desc="ABD'nin önde gelen kurumlarından Pittsburgh Üniveristesi Tıp Fakültesü'nde görevli 37 yaşındaki doktor Bing Liu'nun 'Covid-19'a karşı çok önemli bulgular keşfettim' açıklamasını yapmasından sonra evinde ölü bulunması panik yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/06/iecrop/polis-reuters_16_9_1588773814.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ulkeyi-ayaga-kaldiran-cinayet-olmeden-once-coronanin-caresini-buldugunu-soylemisti-5797287/"]