Merkel açıklamasında, "Yarın öğlen, Federal Finans Bakanı ve Federal Ekonomi Bakanı iş dünyasını destekleme üzere yeni tedbirleri açıklayacak" dedi.

16 eyaletin lideriyle bir araya gelen Merkel, Bakımevleri ve okulların geçici olarak kapatılmasının ele alındığını ve önlemlerin Paskalya tatilini öne çekerek gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Vatandaşlardan sosyal temaslarından mümkün olduğunca feragat etmelerini isteyen Merkel, Corona virüsü salgını için "Bu bizim daha önce karşılaşmadığımız bir sınama" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Kanada Başbakanı Trudeau ve eşi, Corona virüsü şüphesiyle karantina altına alındı" desc="Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Gregoire Trudeau, İngiltere'den döndükten sonra Corona virüsü belirtileri taşıdıkları gerekçesiyle karantinaya alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/12/iecrop/justin-reuters_16_9_1584046992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kanada-basbakani-trudeau-ve-esi-corona-virusu-suphesiyle-karantina-altina-alindi-5676918/"]