İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından bugün yayınlanan resmi istatistiklere göre 2009 yılından bu yana görülen en büyük üç aylık istihdam düşüşünün kaydedildiği belirtildi. ONS, corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Mart ayında kilitlenmenin başlamasından bu yana yaklaşık 730 bin kişinin işsiz kaldığını ifade ederken yalnızca Haziran ayından bu yana 114 bin kişinin işsiz kaldığının da altını çizdi.

ONS en genç işçiler, en yaşlı işçiler ve el işi yapanların salgın sırasında en kötü etkilenenler olduğunu aktardı. Ayrıca şu an da tahmin edilen yüzde 3.9 seviyesinde olan işsizlik oranının yıl sonunda hükümetin corona virüsü nedeniyle çalışamayan kişilere ödediği maaş desteği programının bitmesiyle artma ihtimali olduğu ifade edildi.

İŞSİZLİĞİN DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

İngiltere hükümetinin Covid-19 salgını sırasında yaklaşık 9 milyon kişiye maaşlarının yüzde 80'ini ödediği programı Ekim ayında sonlandıracak olması konusunda ekonomistler işsizliğin artacağı konusunda uyarıda bulundu.

İngiliz Ticaret Odaları Ekonomi Başkanı Suren Thiru, verilerin şu anda gerçeğin "gerisinde" olduğunu söyleyerek, "Başlık verileri sahadaki gerçekliğin gerisinde kalmaya devam ederken, maaş bordrosundaki çalışan sayısı ve çalışılan saatlerin azalması, corona virüsü salgınının Birleşik Krallık iş gücü piyasasına verdiği zararın bir başka kanıtıdır" dedi.

İNGİLTERE MERKEZ BANKASI İŞSİZLİĞİN İKİYE KATLANABİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYOR

Thiru, “Geçiş planı, milyonlarca işin korunmasında başarılı oldu. Bununla birlikte, firmalar, artan maliyetler ve azalan talep sorunlarıyla karşı karşıya kalmaya devam ederken, hükümet destek programları sona erdiğinde işsizliğin artması muhtemeldir" ifadelerini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası ise İngiltere'deki işsizlik oranının bu yıl neredeyse ikiye katlanarak yüzde 7.5'e çıkabileceğini tahmin ediyor. Merkez Bankası, en son tahmin senaryosuna göre bu oranın 2021'in dördüncü çeyreğine kadar yüzde 6'ya düşmeyeceğini belirtti. (İHA)

[old_news_related_template title="Rusya'nın corona aşısı hamlesine ABD'den açıklama!" desc="Rusya'nın corona virüsü aşısıyla ilgili açıklaması tüm dünyayı heyecanlandırdı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in dünya üzerinde ilk kez bir Covid-19 aşısına tescil verildiğini duyurmasının ardından ABD'den açıklama geldi. ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, Rusya’nın aşı açıklamasına karşı 'Önemli olan ilk aşının bulunması değil, aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/11/iecrop/asi-reuters_16_9_1589285724_16_9_1597156546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-rusyanin-corona-asisi-hamlesine-abdden-aciklama-5982199/"]

[old_news_related_template title="İran'da corona virüs yayılma hızı 9 kat arttı" desc="İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, ülke genelinde corona virüsünün yayılma hızının 9 kat arttığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/11/iecrop/34_16_9_1597134473.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/iranda-corona-virus-yayilma-hizi-9-kat-artti/"]