ÖSYM Başkanı Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Adaylar ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfası aracılığı ile yerleştirildikleri üniversiteleri öğrenebiliyor. Sonuçlar "sonuc.osym.gov.tr" adresinde yer alıyor. Milyonlarca aday her sonuç açıklama gününde olduğu gibi "sonuc.osym.gov.tr" akın ederek sorgulama yapmak için çaba harcıyor.

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA SAYFASI (SONUC.OSYM.GOV.TR)



YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Öğrenciler sonuçlara, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek. Üniversite adayları YKS sonuçları ÖSYM’nin sonuç veya aday işlemleri sayfası (ÖSYM AİS) üzerinden ulaşabilecekler. Adaylar sonuçlara T.C Kimlik No ve ÖSYM şifresi ile sonuçlara ulaşabilecekler. Ayrıca e-Devlet uzantısı ile ÖSYM AİS’e giren adaylar ise e-Devlet şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler.



SONUÇLAR ÖSYM SONUÇ SORGULAMA SAYFASINDA NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

SORGULAMA SAYFASINDA KİMLER SONUÇ ÖĞRENİYOR?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT'de 150, AYT ve YDT'de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek.

Düşen baraj puanları sayesinde daha çok aday tercihlerde bulunurken adaylar https://sonuc.osym.gov.tr sayfası aracılığıyla sonuçlarını sorguluyor.