Milas'ta Kısırlar Mahallesi yakınlarında saat 15.30 sıralarında çıkan orman yangını yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Milas, Bodrum, Marmaris, Fethiye, İzmir ve Denizli’den yaklaşık 150 orman personeli ile belediye, sivil toplum örgütü ve köylülerden oluşan yaklaşık 230 kişinin, 31 arazöz, 15 su tankeri, 7 dozer, 8 ilk müdahale aracı ile karadan, 4 helikopterin ise havadan söndürme çalışmalarına katıldığı yangın sonucunda 50 hektarın zarar gördüğü tespit edildi.

BDORUM'DA KONTROL ALTINA ALINDI


Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi ile Kısırlar Mahallesi arasındaki ormanlık alanda saat 15.30 sıralarında başlayan orman yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

20 orman arazözü, 10 itfaiye arazözü 80 orman işçisi, 10 su tankeri, 3 dozer ve 2 yangın helikopterinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Foto: Sözcü


Yangının çıkış nedeni belirlenemedi. Farklı bölgelerde büyüyerek devam eden orman yangınında jandarma çevrede ve Mumcular ile Kısırlar Mahallesi arasındaki kara yolunda geniş güvenlik önlemi aldı.

Mumcular mahallesinde yaşayan 58 yaşındaki Süleyman Utçu yangın “Rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü, şu anda kontrol altına alınamıyor ve Karapınar Mahallesine doğru ilerliyor, bu rüzgarda ekiplerin de işi çok zor” dedi. Yangında ilk belirlemelere göre 6 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Foto: Sözcü


KÜTAHYA'DAKİ YANGIN DA KONTROL ALTINDA


Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Gökler ve Çatköy arasındaki Tozlu mevkiindeki karaçam ormanında çıkan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözlerle ve havadan helikopterle yapılan müdahale ile kısmen kontrol altına alındı.

Hakim tepelerdeki bazı noktalarda devam eden yangını söndürmek için ekiplerin mücadelesi sürüyor.

Yangına ilk müdahaleyi yapan Çavdarhisar Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra yangına, Bursa, Uşak, Deniz, Eskişehir, İzmir, Manisa ve Afyonkarahisar´dan gele 22 arazöz ve 8 iş makinesiyle çevre köylülerinde aralarında bulunduğu yaklaşık 250 kişilik personel ekibi de destek verdi.

YANGIN 50 HEKTARDA ETKİLİ OLDU

Tozlu mevkiindeki karaçam ormanında çıkan yangın yaklaşık 5 saatte kısmen kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, yangın yaklaşık 50 hektarlık alanda etkili olurken, çam ağaçları büyük oranda zarar gördü. Yangında 25 personeliyle görev yapan Çavdarhisar Jandarma Komutanlığı ekipleri de orman yangınıyla ilgili soruşturma başlattı.