Alman ve Japon bilimadamları önemli bir araştırmaya imza attı. Almanya'daki Max Planck Moleküler Hücre Biyolojisi ve Genetik Enstitüsü ve Japonya'daki Deneysel Hayvanlar Merkezi Enstitüsü'nden araştırmacılar, bu geni kullanarak Callithrix jacchus türü marmoset maymunlarının beyinlerini irileştirmeyi başardı.

Sonuçlar ünlü bliim dergisi Science'de yayınlandı. Dergide yayınlanan resimdeki oklar, insan geni verilmiş 101 günlük marmoset beynindeki katlanmaları gösterdi.

Araştırmalar sonucu, insanın zekâ büyüklüğünü etkileyen en önemli genin ARHGAP11B olabileceği sonucu da ortaya çıktı. (DHA)


[old_news_related_template title="Dünyanın ilk antibakteriyel telefonu piyasaya çıkıyor" desc="Dünyanın ilk antibakteriyel akıllı telefonu İngiltere'de üretildi. Telefonun yüzeyine yerleştirilen iyonların bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engellediği ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/20/iecrop/telefon-dha2_16_9_1605885410.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/teknoloji/dunyanin-ilk-antibakteriyel-telefonu-piyasaya-cikiyor-6134144/"]