Hamaney İran devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, "Obama zamanında Amerika'ya güvendik ve taahhütlerimizi yerine getirdik. Ancak onlar yerine getirmediler. Amerikalılar kağıt üzerinde yaptırımların kaldırılacağını söylediler, ancak uygulamada yaptırımları kaldırmadılar. Verdikleri sözlerin bizim için inandırıcılığı yok" dedi.

Hamaney, "Kağıt üzerinde yaptırımların kaldırıldığını söylediler, ancak bizimle anlaşma imzalamak isteyen herhangi bir şirkete bunun tehlikeli ve riskli olduğunu söylediler. Yatırımcıları korkutup kaçırdılar. Amerikalılar tüm yaptırımları kaldırmalı. Yaptırımların kaldırılması halinde, sorun çıkardan yükümlülüklerimizi yeniden uygulamaya başlayacağız. Sabrımız çok ve acelemiz yok" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, 2015 nükleer anlaşmasını yeniden devreye almanın yollarını araştırırken, ABD'nin önceki başkanı Donald Trump, İran nükleer anlaşmasından 2018'de çekilmiş ve yaptırımları tekrar devreye almıştı.

[old_news_related_template title="Hamaney'den uranyum açıklaması: Eğer ihtiyaç olursa..." desc="İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 'İran nükleer faaliyetler konusunda mantıklı ve doğal olan mevcut durumdan geri adım atmayacaktır. Eğer ihtiyaç olursa uranyumu yüzde 60 zenginleştiririz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/22/iecrop/hamaney-dha_16_9_1614017683.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hamaneyden-uranyum-aciklamasi-eger-ihtiyac-olursa-6275545/"]