Taliban sözcüsü, Hükümet Medya ve Enformasyon Merkezi'nin (GMIC) direktörü Dawa Khan Menapal'i öldürdüklerini açıkladı. Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili de bu iddiayı doğruladı.

Menapal, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin basın sözcüsü olarak da görev yapmıştı.

ABD’nin 20 yıl sonra Afganistan’dan çekilme kararı vermesiyle, Taliban harekete geçmiş, sınır kapıları dahil olmak üzere birçok bölgeyi ele geçirmeye başlamıştı.

Saldırılarını da artıran Taliban, son olarak Savunma Bakanı Bismillah Khan Mohammadi'nin başkent Kabil'deki konutunu hedef alarak 8 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

[old_news_related_template title="ABD'den tepki çeken Türkiye kararı: Yeni bir göç krizi yaratır" desc="ABD ile bağlantılarından dolayı Taliban'ın şiddetine hedef olabilecek Afganların ABD'ye yerleşmelerine olanak sağlayan yeni mülteci programının başvurularının Türkiye üzerinden yapılması kararına Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık, bu durumun bölgede 'büyük bir göç krizine' yol açabileceğini savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/04/iecrop/afgan-multeci-reuters_16_9_1628053339.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdden-tepki-ceken-turkiye-karari-yeni-bir-goc-krizi-yaratir-6573526/"]

[old_news_related_template title="The Economist'ten Afgan mülteciler analizi: Türkiye karar verme yeri" desc="İngiliz The Economist dergisi, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi ve Taliban'ın ülkenin pek çok yerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından çok sayıda Afgan sığınmacının İran sınırından Türkiye'ye ulaşmasıyla ilgili bir makale yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/30/iecrop/afgan-multeci-reuters_16_9_1627639062.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/the-economistten-afgan-multeciler-analizi-turkiye-karar-verme-yeri-6564799/"]