Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Jandarmanın yeni başarısı, tarihimizde bir ilk. Jandarma teşkilatımız bünyesindeki, Sikorsky helikoptere su sepeti takarak Milas'ta yangın söndürme filosuna katıldı" ifadelerini kullandı.

MANAVGAT, MARMARİS VE MİLAS YANGINLARININ UYDU GÖRÜNTÜSÜ

Öte yandan, Doğa Derneği, Antalya'nın Manavgat ve Muğla'nın Marmaris ve Milas bölgelerindeki yangınlara ilişkin son günlere ait bazı uydu fotoğrafları paylaştı. Fotoğraflarda Manavgat, Marmaris ve Milas'ta ciddi düzeyde alanın yandığı görülüyor.

Manavgat'a ait 30 Temmuz 2021 tarihine ait uydu görüntüsünde, kahverengi bölgelerin yanan alanları gösterdiği belirtildi. Fotoğrafta yangının devam ettiği bölgeler de görülüyor.

Marmaris yangınına ait 2 Ağustos tarihli uydu görüntüsünde ise yangının Orhaniye bölgesinde devam ettiği gösteriliyor. Milas yangınına ilişkin 2 Ağustos'a ait Çökertme ve Mazı bölgesi yangınları da fotoğraflarda yer aldı.

Ayrıca 4 Ağustos tarihli iki kızılötesi görüntüde Manavgat ve Gündoğmuş'taki yanmış alanlar yeşilden kahverengi ve kırmızı tonlara bürünmüş olarak görülüyor.











[old_news_related_template title="Orman yangınlarıyla mücadele için “bambi” önerisi" desc="Orman yangınlarıyla mücadelede başka ülkelerin uçaklarına muhtaç hale gelen Türkiye için pratik ve ucuz bir çözüm önerisi geldi. Silahlı Kuvvetler’in elindeki yaklaşık 600 helikopterin bir kısmının, bir çeşit su taşıyıcı olan “bambi”ler monte edilerek orman yangınlarıyla mücadele aracına dönüştürülmesi öneriliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/shutterstock_1395031175_16_9_1627908843.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/orman-yanginlariyla-mucadele-icin-bambi-onerisi-6570482/"]