Olay 11 Mayıs Salı günü bir benzin istasyonunun market bölümünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, markette alışveriş yapan Aysel D. (45), erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Şevket T. (24) tarafından saldırıya uğradı.

Marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Şevket T.'nin yumruk ve tekmelerle Aysel D.’ye defalarca vurduğu ve cebinden çıkardığı bıçakla yerde yatan kadına tehditler savurduğu görüldü.

BİRİ PARA SAYDI, ÖTEKİ YANINDAN GEÇTİ

Güvenlik kamerası görüntülerinde, akaryakıt çalışanlarının ve markete alışveriş yapmak için gelen vatandaşların umursamaz tavırları ise dikkat çekti. Yaptığı alışverişin parasını ödeyen bir müşteri bıçaklı saldırganın tehdidi altındaki kadının yanından hiç bir şey yokmuş gibi geçip gitti. Bu sırada kasada bulanan çalışan ise banko üzerindeki bozuklukları saymakla meşguldü.

Tesadüfen olay yerinden geçen polislerin müdahalesiyle gözaltına alınan Şevket T.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve tutuklandığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Olay anında şiddet gören kadına kimsenin yardım etmemesine sosyal medyada tepki yağdı. Gelen tepkilerden bazıları şöyle:

* Markete giren çıkanlar izliyor, kasiyer izliyor, oradaki 3 kişi herkes izliyor. Yani vicdan ölmüş başınız sağ olsun. Sen vicdanını kaybetme, ses ol. Aklım almıyor, kasiyer para üstü veriyor. Diğerleri izliyor. Sabır.

* O ortamdaki herkes ‘kadına şiddeti’ tolere etmiş! Orada insan yok! Hayvan da yok! İnsan kılıflı robotlar var, görüldüğü gibi.

* Adam açık açık herkesin önünde kadını dövüyor, kimse sesini çıkarmıyor, kafasını başka yöne çeviriyor yokmuş gibi davranıyor. İşte bu ülkede bir kadının darp edilmesi artık bu kadar önemsizleştirildi. Bunu benim aklım almıyor alamayacak.

* Marketteki kadını öldüresiye darp ediyor bir insanoğlu çıkıp da ayırmaya çalışmıyor, polisi aramıyor. Bu kadar neden normalleştiriyorsunuz? Orada kavgayı görüp de kayıtsız kalan tüm kişilerin ben insanlığına tüküreyim ne kadar iğrençsiniz!

* Hukukun yapamadığını insanlardan bekliyoruz. Adaleti tesis etmesi gereken devlettir. Adaletin kılıcı suçlulara körleşirse insanlar güvensizlik içinde seslerini çıkaramazlar. Bu vahşinin bir an önce tutuklanması kamu vicdanını rahatlatacaktır.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine, saldırıda bulunan şahsın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı yönündeki iddialara cevap veren Yozgat Valiliği konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

* Bazı sosyal medya hesaplarında ilimiz merkezinde meydana gelen kadına yönelik şiddet olayında, şiddet uygulayan şahsın emniyette yapılan sorgusunun ardından serbest bırakıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

* 11.05.2021 günü saat 20:00’da ilimiz merkezinde bir akaryakıt istasyonunun marketinde meydana gelen kadına yönelik şiddet olayı sonrası, şiddet uygulayan şahıs olayın hemen akabinde emniyet güçlerimiz tarafından yakalanıp gözaltına alınmıştır.

* Şahıs emniyet müdürlüğümüzdeki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece 12.05.2021 günü tutuklanıp cezaevine teslim edilmiştir.