Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu şunları söyledi:

AKŞENER'E SÖZLÜ PROVOKASYON 

* Dün kendi memleketim Sivas’ta Sayın Meral Akşener’e provokatif bir müdahalenin yapılmasını üzüntü ile karşıladım. Aslında bizim kardeşlerimiz hakikaten misafirperverdir.

* Dışarıdan gelen kim olursa olsun, nazik davranırlar. Ben sayın Akşener’i biraz önce aradım, bizzat geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bazen özellikle bu hadiseleri medya provokotif bir şekilde aktarmayı görev biliyor, bunu da doğru bulmuyorum.”

"19 YILDA 7 KERE BAKAN, NEREDEYSE 77 KERE DE SİSTEM DEĞİŞTİ"

* Malumunuz iktidar 7. Kez Milli Eğitim Bakanı değişikliğine giderek Ziya Selçuk’un yerine Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Herkes bilmeli ki; gençlik bir cevherse, o cevherin işleneceği süreç de eğitim sistemidir.

* Bakınız 19 yıldır ülkeyi aynı iktidar, aynı anlayış yönetiyor. 19 yılda 7 kere bakan, neredeyse 77 kere de sistem değişti. Değişen bakanların hepsi de, bir önceki sistemi eleştirip, yeni bir sistem getireceğini söyleyerek göreve başladı. Sonuç? Hüsran, hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Eğitimde yapılan bir yanlış gelecek 50 yılınızı, gelecek 100 yılınızı etkiler."

DÜZENSİZ GÖÇMEN SORUNU

* Ne yazık ki iktidar ve bir takım muhalif kimseler bu konuda iyi bir sınav verememektedirler. Hemen belirtmek istiyorum ki iktidarın Suriye ve Afganistan politikalarını eleştirmek başka, Suriyelileri ve Afganları eleştirmek başka şeylerdir.

* Türkiye bugün mülteciler konusunda, geriye göç, entegrasyon, sınır güvenliğini koruma hususlarında ne yazık ki sınıfta kalmıştır. Fakat bunun faturasını yerini yurdunu savaştan kaçarak gelen garibanlara kesmek, onlardan hınç almak doğru değildir.

* Burada yapılması gereken başlıca çalışma; Türkiye’de toplumsal bir uzlaşı sağlanması ve herkesin mutabık kalacağı bir yol haritası çıkarılması açısından, siyasi partiler başta olmak üzere, göç uzmanları, sosyologlar, tarihçiler ve konuya dair uzmanlığı olan tüm alanlarda yetkin isimlerden bir Göç Komisyonu kurulmasıdır. Akabinde çok ciddi mütalaalar sonucu kısa ve uzun vadeli göçmen politikası ve planlarının belirlenmesi gerekmektedir.

[old_news_related_template title="Temel Karamollaoğlu: Tayyip beyi uyarıyorum!" desc="Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, devam eden orman yangınlarına ilişkin konuştu. 18 yıl önce bile Türkiye'de 19 yangın söndürme uçağı bulunduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu “Sayın Cumhurbaşkanı afet bölgesine gidiyor, millete çay fırlatıyor. Ben bunu doğru bir tavır olarak görmüyorum, hakikaten Sayın Cumhurbaşkanı’nın etrafında bu tavsiyelerde bulunanlar varsa Sayın Cumhurbaşkanı bunu bir daha gözden geçirmelidir. Tayyip Bey’e sizlerin huzurunda bir ikazda bulunmak istiyorum. Kimse kendisini uyarma cesaretinde bulunamıyorsa, buradan ben uyarıyorum; yapmayın!' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/04/iecrop/temel-sozcu3_16_9_1628086162.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/temel-karamollaoglu-tayyip-beyi-uyariyorum-6574792/"]

[old_news_related_template title="Vatandaş Akşener’e isyan etti: Suriyeliler, Afganlar kadar değerimiz yok" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sivas’ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Salgın döneminde devletten yeteri kadar destek alamadığını ifade eden bir vatandaş Akşener’e, “Sürekli vergi mükellefiyiz, işveren olduğumuz için istihdam sağladık ülkemize ama şu anda Suriyeliler, Afganlar kadar değerimiz yok bizim bu ülkede' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/aksener-foto-sozcu_16_9_1628604774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/vatandas-aksenere-isyan-etti-suriyeliler-afganlar-kadar-degerimiz-yok-6585905/"]