İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan bir üst düzey AB diplomatı, Avrupa Birliği'nin Belarus'a Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek verdiği gerekçesiyle yeni yaptırımlarını onayladığını duyurdu.

Ajansa konuşan bir diğer yetkili de Minsk yönetimine uygulanan yaptırımların Belarus mallarının AB'ye girişini kısıtlayacağı belirtildi. Öte yandan yaptırımların oligarkları, merkez bankasını ve Belarus bankalarını etkileyeceği de belirtildi.
[old_news_related_template title="Lukaşenko yanlışlıkla Moldova'yı işgal planını ifşa etti" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 7'nci güne girilirken dün gece Moskova yönetiminin en büyük müttefiklerinden olan Belarus lideri Lukaşenko dün televizyon karşısında Rusya'nın savaş planı ile ilgili bilgi verdi. Haritadaki bir detay ise Moldova'da endişe yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/lukasenko-_16_9_1646200432.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/lukasenko-yanlislikla-moldovayi-isgal-planini-ifsa-etti-6983422/"]