SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nın konukları CHP’nin 3 grup başkanvekili Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç oldu. CHP grup başkanvekilleri, Antalya'da düzenlenen Büyük Örgüt Buluşması’nın detaylarını anlattı.



"HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM"

Toplantının bir numaralı gündem maddelerinden birisinin sandık güvenliği olduğunu belirten Engin Altay, “Hazırlıklarımız tamam. Bundan sonra seçimin bir an önce öne çekilmesi noktasında basıncımız devam edecek. Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo ve Erdoğan’ın iş tutuş tarzı milletin hakemliğine gitmeyi artık gerektiriyor. Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, Ukrayna-Rusya gerilimiyle izah edilebilir noktanın çok üstünde" diye konuştu.

image small

"İLK HEDEFİNİZ İKTİDAR, İLERİ"

Altay, "Genel başkanımızın iktidar yolundaki son ve büyük talimatını aldık. Bunun keyfini yaşıyoruz. Biz inandık, kararlıyız ve harekete geçtik. Bugünkü toplantı bana göre halkın iktidarının, hak hukuk ve adalet şiarının hedefe varması noktasında bugün bir başka Kemal çıktı, CHP ailesine, ‘İlk hedefiniz iktidardır, ileri’ komutunu verdi. Bunu verirken yapılması gerekenleri çok net, çok yalın bir şekilde anlattı" diye konuştu.

image small

"CHP ARTIK HER YERE GİRİYOR"

"Artık ‘CHP giremez’ dedikleri her yere giriyoruz" diye devam eden Altay, "CHP artık en güçlü olduğu ilçeye nasıl giriyorsa, aynı şekilde tüm ilçelere girebilecek duruma geldi. Bizim çok yüksek oy aldığımız bir ilçe İstanbul’da Beşiktaş’tır. Geçen hafta en düşük oy aldığımız Sultanbeyli’ye Beşiktaş’a girme rahatlığıyla girdim. Artık böyle. Şekil değişti, devir değişti, algı da değişti, olgu da değişti. Bugün bunu tescilledik. CHP’nin kale komutanları bugün başkumandandan komutu aldılar" ifadelerini kullandı.

"ARTIK BİR GÜN SAYMA VAR"

Özgür Özel ise toplantının basına kapalı kısmından bahsettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugünkü kadar yüksek bir motivasyonun, inanmışlığın, adanmışlığın ötesinde artık bir gün sayma var. Bir an önce seçim olsun ve iktidara gelelim. Böyle bir motivasyon çok keyif vericiydi.

Seçim geliyor ve biliyoruz ki AKP, seçimlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında seçimi kendi lehine çevirebilmek için, eldeki bütün imkanları kullanma yoluna gidiyor.

"SANDIĞI NAMUSUMUZ GİBİ KORUYACAĞIZ"

Seçim güvenliği konusunda sandık başındaki motivasyonun, oradaki kararlılığın da son gün çok önemli rol oynayacağını biliyoruz. Ama oradaki insan faktörü dışındaki her şeyin tamam olduğunu gördük. Böyle bir güvenlik var. İleriye dönük tatbikatlar yapacağız. Günü geldiğinde sandık başına gitmeyen birine hayal kırıklığına uğramak yerine, o gün gelmeden dijital olarak biz onları o sandıkların başına yollayacağız. Dijital sistemden yollamasını sağlayacağız.

Bunu CHP tek başına kendi örgütleriyle yapacak. Ama yetmez. Diğer partilere de destek verecek. Onlardan katkı da alacak. CHP, 81 ilde bütün ilçelerde sandık güvenliğini önemsiyor. Sandığı namusumuz biliyoruz. Namusumuz gibi koruyacağız. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşayacağı en kritik seçim."

"TAYYİP BEY HANGİ KANUNU GETİRİRSE GETİRSİN, BİZİM İÇİN ÖNEMİ YOKTUR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, toplantıya ilişkin şöyle konuştu:

“Bugünkü toplantıda çok sıkıldığım, çok üzüldüğüm dakikalar oldu. Yüzüncü yılını doldurmak üzere olan bir Türkiye Cumhuriyeti’nden bahsediyoruz. Bu seçimlerden bahsederken bu ülkenin kurucu partisinin, bir Kemal’i daha Türkiye’de bu kürsüye çıkarak açlıktan, yoksulluktan, sandıkların güvenli bir şekilde korunup korunamayacağından bahsetti. Yüzüncü yıla giderken, CHP bunları mı konuşmalıydı? Şu an Türkiye’de 8,5 milyon vatandaşımız işsiz. 6,5 milyon vatandaşımız asgari ücretle yaşıyorlar."

Seçim kanununa ilişkin konuşan Engin Altay, “Tayyip bey hangi kanunu getirirse getirsin, AKP’ye verilen bir oy 2 sayılmayacaksa ki bu mümkün değil, çok samimi ve inanarak söylüyorum, bu gelen seçim kanununun bizim için çok bir önemi yoktur" dedi.

"İTTİFAK RUHUNDAN KOPMAYIZ"

Özgür Özel ise seçim kanunu ve ittifaklarla ilgili şunları söyledi:

"Hem ekonomide, hem insan haklarında, hem hukukta, hem dış politikada, nereye bakarsanız bakın bir kişide toplanan yetki, onun atadığı, gücünü milletten meclisten almayan, kendini millete karşı sorumlu hissetmeyen atanmış bakanlar sistemi, kötü yönetilen bir aile şirketi nasıl batarsa o şekilde batıyoruz.

Bugün o yüzden, onun partisinin kendisinden sonraki ikinci genel başkanı, onun partisinin çok övündüğü maliye politikalarını bir dönem yürütmüş olan başbakan yardımcısı, milletvekilleri başka siyasi partilerde ve bizimle birlikte. ‘CHP haklıymış, bu rejim bu ülkeyi felakete sürüklüyor’ diyorlar. Bu mesele bir matematik hesabını aşan bir şey. Bir ittifak ruhundan bahsediyoruz. Tek adam rejimine, yoksulluğa, gençlerimize yapılan baskılara karşı.

AKP ve MHP kendilerini yaksalar da yırtsalar da bu ittifak ruhundan biz kopmayız. Bu bir Türkiye ittifakı. Bu sadece sayılan partilerle ilgili değil.

İstanbul ittifakı bambaşka bir şeydi. Şimdi bir Türkiye ittifakının peşindeyiz. Bunlar kazdıkları kuyuya kendileri düşerler dedim. Geçen sefer ‘En doğrusu bu’ diyorlardı. Biz ittifak kanunundan daha çok yararlanan taraf olduk. Şimdi onu kaldırıyorlar. Emin olun, bir yıl sonra yine kazdıkları kuyuya düşecekler. Bir iktidarı millet gönlünden sildiyse, defterinden sildiyse, onun defterini dürmek için seçimi bekliyor demektir."

[old_news_related_template title="Uğur Dündar ve Müjdat Gezen'e Roman Dostu Ödülü" desc="Kadim dostlar Uğur Dündar ve Müjdat Gezen İzmir’de Roman mahallesini ziyaret etti. Vatandaşlar Dündar ve Gezen’i davul, zurna, alkışlarla karşıladı, “Roman Dostu Ödülü” takdim etti. Dündar, “Ezilenlerin ödülleri çok değerlidir” derken, ismi İzmir’de bir sokağa verilmesi düşünülen Gezen, “Adımı Roman mahallesine verirlerse çok mutlu olurum” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/17/iecrop/ziyaret-1_16_9_1645108218.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ugur-dundar-ve-mujdat-gezene-roman-dostu-odulu/"]