Türkiye'yi sarsan çocuk istismarı skandalıyla ilgili, Diyanet'in açıklaması dışında hiçbir açıklama yapmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti.

Moskova Merkez Camii’nde hutbe irad edip, namaz kıldıran Erbaş, hutbesinde "Çocuklarımıza, gençlerimize dinimizin güzelliklerini anlatmalıyız. Onlara yaşantımızla, davranışlarımızla örnek olmalıyız. Din eğitiminin yanı sıra, bilim, sanat ve edebiyatı da merkeze alan bir anlayışla kendilerinin girişimlerine katkı sağlamalıyız’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi arasında "Fetva Konusunda İş birliği Mutabakat Zaptı” da imzalandı. Düzenlenen törene Rusya Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin de katıldı.



Erbaş, "Hadislerle İslam adlı isimli eser Rusçaya tercüme edildi. Toplumun doğru bilgiyle buluşturulması önemli ve bu vazifemizi başarabildiğimiz oranda zararlı akımların toplumda karşılık bulması zorlaşacaktır’’ diye konuştu.

[old_news_related_template title="Sen neredesin Diyanet Başkanı!" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/09/emin-colasan-son.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/emin-colasan/sen-neredesin-diyanet-baskani-7522562/"]

[old_news_related_template title="Diyanet sessizliğini bozdu: İslam'a göre evlendirilmeleri söz konusu olamaz" desc="İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirdiği iddiasına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı sessizliğini bozdu. Yazılı bir açıklama yapan Diyanet, 'İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/08/2-6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-diyanet-sessizligini-bozdu-islama-evlendirilmeleri-soz-konusu-olamaz-7521567/"]