Malkara’da bulunan İdris Karataş’ın müteahhitliğinde yapılan üç bloktan oluşan 27 dairelik sitenin elektrik tesisatı yapılırken, Karataş’ın dikkati olası bir facianın önüne geçti. 

Karataş, yapıda kullanılan betonun kolay parçalandığını görünce, belediyeye başvurarak test yapılmasını istedi. Sonuç, laboratuvardan geçtiği söylenen betonun inşaat koşullarına uygun olmadığını gösterdi.

Belediye ekipleri tarafından mühürlenen inşaat, bir süre sonra yıkıldı. İdris Karataş ise kendi hatası olmadığını savunarak, hukuk mücadelesi başlattı. 

BETONU SATAN ŞİRKETİN ORTAĞI AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇIKTI

Karataş, Keşan Yapı Beton isimli şirketten aldığı betonun laboratuvar testlerinden uygun çıktığına dair kendisine verilen raporu mahkemeye sunarken, bilirkişi, yıkılan inşaatta yaptığı incelemede Keşan Yapı Beton isimli şirketi kusurlu buldu. 

SÖZCÜ’nün ulaştığı soruşturma dosyasında bulunan satış faturasına göre Keşan Yapı, 2022’de üç parça halinde İdris Karataş’a beton satışı yapıldı. 

Aynı tarihlerde Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre şirketin ortaklarından biri Ergün Bakırhan’dı. 

Bakırhan, Mart 2024 seçimlerinde Giresun’un Çamoluk ilçesinde AKP’den belediye başkanı adayı oldu ve seçildi. Yani Bakırhan, hakkında ‘çürük beton sattığı’ için soruşturma varken, belediye başkanı oldu.  

DEPREM BÖLGESİNE 3 MİLYON TL BAĞIŞLADI

Öte yandan Tekirdağ’daki birçok yapıya beton satışı yapan Keşan Yapı Beton’un ortağı AKP’li Bakırhan, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan yardım kampanyası için canlı yayında 3 milyon TL bağış yaptı. 

“DEPREMİ UMURSAMADAN, DAHA FAZLA PARA İÇİN YAPTILAR”

SÖZCÜ’ye konuşan müteahhit İdris Karataş, şantiyesine beton satan Keşan Beton’un ‘bilerek daha fazla kazanç elde etmek için’ beton kalitesini sahte raporla gösterdiğini iddia ederek “Deprem gibi yaşanacak felaketi umursamadan göndermesi gereken kalitedeki beton yerine çürük beton gönderdi. Ben yapı sahibi olarak durumu fark edip, yetkili yerlere başvurdum. Hiçbir şekilde soruşturmada ilerleme olmadı” dedi.