Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya kurulan örgüte üye olmak", "serbest meslek sahibi kişiler tarafından mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarından soruşturma başlatıldı.
28 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda İstanbul'da 12, İzmir'de 11, Muş'ta 2, Manisa'da 2, Sakarya'da 1 olmak üzere toplam 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınırken, 4 şüphelinin yurt dışında olduğu, 1 şüphelinin ise cezaevinde bulunduğu tespit edildi.
RUHSATSIZ TABANCA VE TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 65 mermi ile ruhsatsız tüfek ve 33 dolu kartuş ele geçirildiği belirtildi.
ŞÜPHELİLERİ TEŞHİS ETMEK İÇİN EMNİYETE GELDİLER
23 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürdüğü sırada araç satmak isterken mağdur olan 12 kişi, şüphelileri teşhis etmek için emniyete geldi. Mağdurlar, silahla tehdit edildiklerini ve araçlarını satmaya mecbur kaldıklarını söylediler.
“ARABAYI VERMEM DEYİNCE SİLAH ÇEKTİ”
Dolandırıcı çetesi tarafından dolandırılan mağdur Mehmet Selim Şahin, sıfır araç aldığını ve eşinin ameliyatı için aracını satmak zorunda kaldığını söyledi. Şahin, “Aracı internete koydum, internetten gördüler. Beni aradılar, ‘Arabayı beğendik, sıfır mı?’ dediler. Ben de sıfır dedim. Aracı almak için geldiler, ondan sonra anlaştık. Notere gittik sahte dekont yaptılar. Parayı attılar, baktığımda para gelmemişti. Banka ile telefonda konuşuyormuş gibi yapıyorlardı. Param gelmedi diyince ‘Yüklü miktar olduğu için geçmedi’ dediler. Ben arabayı vermem emniyete gideceğim dedim. Sonra çete başı bana silah çekti, ‘Arabadan inmezsen seni vururum’ dedi. Ben de mecburen arabayı verdim. Savcılığa başvuru yaptım, Şubat ayından beri bekliyoruz bugün çok şükür yakalandı” dedi.
“BİZİ OYALADILAR”
Aracını internet üzerinden satışa çıkardığını söyleyen mağdur Osman Saklıca, “Alıcı olarak geldiler bizi notere götürdüler. Zamanı geçirip son dakikalarda işlem yapıyorlardı, bizi hep oyalama süreci içerisindeydiler. Biz IBAN ile parayı gönderdik, paranın işlem sırasında olduğunu söylediler. Muhasebecilerini arayıp, ‘Neden atmıyorsunuz?’ dediler. İşlem sırasında dekontu gösterdiler. ‘5-10 dakikaya para hesabınıza geçer’ dediler. İmzayı attık ama parayı alamadık” ifadelerini kullandı.
“SİLAH TEHDİTİ İLE ARAÇLARIMIZI ALDILAR”
Silah ile tehdit edildiklerini söyleyen mağdur Cüneyt Mert, “Burada mağdurlar olarak bize kumpas kurulup, silah tehditi ile beraber araçlarımızı aldılar. Biz de vermek zorunda kaldık. Biz ilan verdik sonrasında görüştük. Kendilerinin esnaf olduğunu söylediler. ‘Pazar günü yokuz gelip satış verebilir misiniz?’ dediler. Biz de gittik verdik. 6-7 kişilik bir grup bizi tehdit edercesine baskı altına aldılar. Silahları bellerinden gösterdiler. Abimi arayıp parayı yatırıp yatırmadıklarını sordum. ‘Yatırmadılar, silahları var çıkamıyorum’ dedi. İlk önce can güvenliğimiz imzayı attık. Dolandırıldığımızı anlayınca hemen savcılığa başvurduk. Sonrasında arabanın akıbetini kaybetmek için 3-4 kişiye satış işlemi yaptılar” diye konuştu.
ŞÜPHELİNİN KAÇTIĞI ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan dolandırıcılardan birinin noterdeki satış işleminin ardından parayı hesaba göndermeden kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntünün devamında şüphelinin merdivenden koşarak indiği binadan çıkarak uzaklaşması ve mağdur kişinin peşinden koştuğu görüldü.