Dünya genelinde birçok oyuncu, müzisyen ve sanatçı, İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırısını sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıyla kınadı.

İngiliz oyuncu ve rap sanatçısı Riz Ahmed, Instagram hesabındaki paylaşımda İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayarak, "Gazze'de şu an yaşanan ve işgal altındaki Filistin'de on yıllarca süren hadiseler korkunç ve yanlıştır. Bu eziyetin derinliği ve gerçekliği görmezden gelinemez" ifadelerini kullandı.

ABD'li oyuncu Jennifer Garner, Save The Children kuruluşunun "Okullar ve hastaneler korunmalı" paylaşımını Instagram hesabına taşıdı. Güney Koreli müzisyen Choi Si-won, UNICEF'in Gazze'deki çocukların güvenliğinin sağlanmasına yönelik açıklamalarını paylaştı ve Filistin'e destek verdi.

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo ise UNICEF'in "Gazze'deki çocuklar için zaman daralıyor. UNICEF, çocuklara hayat kurtarıcı hizmetlerin yapılması için derhal insani yardım duraklaması ve serbest geçiş çağrısı yapmaktadır" ifadelerinin yer aldığı paylaşımı X hesabında yeniden paylaştı.

'HASTANELER HEDEF DEĞİLDİR'

Müzisyen Della Miles, Instagram hesabında, "Yüce Tanrı adına bu katliamın son bulması için dua ediyorum. Savaş, çatışma için yeterli güç ve malzemeye sahip olan iki ülke arasında yapılır. İsrail-Filistin çatışmasında ise sadece bir taraf kendini koruyabiliyor" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

ABD'li komedyen Rami Youssef, sosyal medya paylaşımlarında, hastanenin hedef alınmasını hiçbir şeyin haklı çıkaramayacağını vurgulayarak, "Hastaneler hedef değildir. Bu kan durmalı, yeter artık" çağrısını yaptı.

ABD'li oyuncu Nicola Peltz ise sosyal medya paylaşımında, "Barışı düşün, barışı uygula, barışı yay ve barışı hayal et" ifadesini kullandı.

Ünlü Hollywood oyuncusu John Cusack ise X hesabında, Chicago'da katıldığı Filistin'e destek yürüyüşündeki gözlemlerini şu sözlerle aktardı:

"Katıldığım gösteride duymadıklarımı size söyleyeyim. İsrail'e ölüm ve Yahudilere ölüm sloganı duymadım. Duyduğum tek şey, Filistin'i bu gaddar işgalden kurtarmamız gerektiği sloganlarıydı. İnsanlar cehenneme dönmüş ve susuz, yemeksiz, elektriksiz kalmış bir alanda sevdikleri için endişe ediyordu. İnsanların nesiller boyunca hapse atılmış, aşağılanmış, taciz edilmiş, zulme uğramış, hedef alınmış ve öldürülmüş aile mensuplarının kişisel hikayelerini paylaştıklarına şahitlik ettim." (AA)