Türkiye’nin hemen hemen tüm yörelerinde kış mevsimine girmeden önce hazırlanan kışlık yiyeceklerden biri olan tarhananın faydaları saymakla bitmez. Vitamin ve mineral açısından zengin olan tarhana çorbası, buğday unu, yoğurt, maya, domates, biber, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatların yoğrulduktan sonra kurutulmasıyla elde edilen çok besleyici bir çorbadır. Peki, Tarhananın faydaları nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde… TARHANANIN FAYDALARI Tarhananın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır: - A, B1, B2 gibi vitaminler ve kanseri önleyen bileşik ile zenginleştirildiği için kansere karşı korur. - Bebekler gibi gelişme çağındaki çocuklar için de çok faydalı olan tarhana, kemik gelişimine de katkı sağlar ve kemikleri güçlendirir - Beyin sağlığını korur. - Bağışıklık sistemini güçlendirir - Damar tıkanıklığını önler - Soğuk algınlığı, astım ve bronşite karşı ön tedavi sağlar. - İçerdiği yüksek lif oranından ötürü doğal tokluk hissi sağlar. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin tercih edeceği yiyecekler arasındadır. - Yorgunluğu giderir, enerji verir. - Toksinlerin idrar yolu ile atılmasını sağlar. [old_news_related_template title="Tarhana çorbası: Tarhana çorbası nasıl yapılır?" desc="Anadolu’nun n meşhur lezzetlerinden biri olan tarhana çorbası serin akşamlarda sofranızda yer almaya başlayabilir. Mis gibi kokusuyla tüm ailenizin beğeneceği Tarhan çorbası oldukça besleyici ve doyurucu bir yemektir. Pratik yapımı ile de oldukça kolay hazırlayabileceğiniz çorba için evinizdeki malzemeler yeterlidir. İşte tarhana çorbası malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/29/iecrop/tarhana-corbasi-shutterstock_16_9_1567087800.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/tarhana-corbasi-tarhana-corbasi-nasil-yapilirszcu9/"]