Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. hafta maçında Barcelona sahasında Benfica'yı ağırladı. Teknik direktörlük koltuğuna Xavi geldikten sonra yükselişe geçen Katalanlar, Benfica ile evinde 0-0 berabere kalarak bir üst tura yükselme yolunda avantajını kaybetmedi. Ancak 90+4'te Benfica'nın kaçırdığı gol herkesi şaşkına çevirdi. Karşılaşmanın son dakikasında kontratağa kalkan Benfica'nın İsviçreli forveti Haris Seferovic, Barcelona kalecisi Marc Andre ter Stegen'i çalımladıktan sonra topu boş kale yerine auta yollayarak takımını 1-0'lık galibiyete taşıma fırsatını tepti. Tecrübeli golcü pozisyonun ardından büyük üzüntü yaşarken, Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus çimleri dövdü.

"30 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Jesus, "Bir teknik direktör olarak 30 yıldır böyle korkunç bir şey görmedim, ama oldu. Bana ve Benfica'ya. Takım birçok fırsat yarattı. Yine de tur umudumuzu koruyan bir sonuçla ayrıldık ancak, ipler elimizde değil. Sadece bir maç kaldı ve tek şansımız var. Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen Barcelona ile yarışıyoruz" ifadelerini kullandı.

BENFICA'NIN TEK ŞANSI KAZANMAK

Grup etabının bitmesine bir maç kala Benfica'nın üst tura yükselmek için tek şansı kaldı. O da, son 16'ya kalmayı garantileyen grup lideri Bayern Münih'i yenmek. Eğer Benfica Bayern Münih'i yener, Barcelona da Dinamo Kiev'e yenilirse Portekiz ekibi tur atlamayı başaracak. Portekiz ekibi kazanırsa ve Barcelona berabere kalırsa, iki takımın puanları eşit olacak ve ilk maçta Barcelona'yı 3-0 yenen Benfica tur atlayacak. [old_news_related_template title="Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları! Chelsea Juventus'tan rövanşı farklı aldı" desc="Son haftaların formda ekibi Chelsea, sahasında oynadığı maçta Juventus'u farklı mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı garantiledi. Son olarak Juventus'a mağlup olan Chelsea, yenilmezlik serisini devam ettirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/23/iecrop/2021-11-23t211804z_1125103229_up1ehbn1n62f2_rtrmadp_3_soccer-champions-che-juv-report_16_9_1637704977.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/dunyadan-spor/sampiyonlar-liginde-gecenin-sonuclari-chelsea-juventustan-rovansi-farkli-aldi-6786408/"]