Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u 5-2 yendiği maçtan sonra değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, savunmada yaptıkları hatalara dikkat çekti. Oynadıkları ofansif futbolun bazı dezavantajları olduğunu söyleyen Jesus, buna rağmen oyuncularından bu şekilde oynamalarını istediğini söyledi. Takımı hakkında övgü dolu sözler sarf eden Jesus, Dinamo Kiev ile oynayacakları Avrupa Ligi maçına dair dikkat çekici bir açıklama yaptı. Jorge Jesus'un maç sonu açıklamaları: "Bugün 3 puanı almanın önemli olduğu bir maçı daha istediğimiz gibi tamamladık. Takım çok iyi oynadı. Özellikle ilk yarıda set hücumunda çok kuvvetliydik. Savunmada yaptığımız hatalarla rakibi maça ortak ettik ama daha sonra süre geçtikçe kalitemizi ortaya koyarak daha fazla gol attık ve galip geldik."

"OYUNCULARIMDAN BU OYUNU İSTİYORUM"

"Ofansif anlamda çok güçlüyüz ve çok çalışıyoruz. Ama her anlamda iyi olmanız gerek. Bu kadar ofansif bir oyun, riskli bir oyun demek. Çok fazla gol atmaya çalıştığınız zaman arkada boşluk verebiliyorsunuz. Defansta da kuvvetli olmanız gerekiyor. Ama benim oyuncularımdan oynamalarını istediğim oyun bu."

"ÖNEMLİ OLAN OYUNCULAR"

"Önemli olan ben değilim, takım. Ben de takımın bir parçasıyım. Sorumluluk benim. Siz istediğiniz kadar iyi hoca olun, oyuncularınız fikirlerinize inanmazsa şansınız yoktur. Birlik olmuş bir gurubumuz var. Her zaman oyuncularımın arkasında durmalıyım. Altay'ın taraftarın sevgisine ihtiyacı var. Her oyuncunun iyi oynamadığı dönemler olabilir, taraftarların bunu anlaması gerekiyor. Oyuncuyu daha zor duruma sokmamaları gerekiyor. Futbolcular Fenerbahçe'nin ve ambleminin ta kendisi. Biz de taraftardan bunu istiyoruz."

"HERKES TAKIMI DÜŞÜNÜYOR, BENCİLLİK YOK"

"Bu sene sadece 2 maçı kaybettik, ikisinde de maçı 10 kişi tamamladık. 20 küsür maç yaptık ve oyuncularım bu maçlarda harika performans sergiledi. Güzel bir grubumuz var. Herkes takımın menfaatini düşünüyor, bencillik yok. Bu da bizi daha güçlü yapıyor. Kim oynarsa oynasın takım aynı performansı sergileyebiliyor."

"BELKİ BEN OYNARIM"

"Altay için rotasyon yapmak istesek 2 kalecimiz daha var ama Szalai için aynı şeyi söyleyemem. Szalai'nin yerine sakatlıklardan dolayı oynatabileceğimiz stoper yok. Szalai bütün maçlarda oynadı, oyundan bile çıkmadı. Sakatlık limitinde oynuyor. Lige ara verilince de milli takıma gidecek ve orada da devam edecek. Ancak Szalai normal bir sporcu değil. Normalin dışında bir sporcu. Orta saha ve ön bölgede rotasyon yapabiliyoruz ama savunma için aynı şeyi söyleyemem. Peres ve Gustavo ne zaman dönecek bilmiyoruz. İki stoperden biri sakatlanırsa kimi oynatacağım bilmiyorum. Belki ben oynarım. Şaka yapıyorum, bir fikrim var."

"HENÜZ KARAR VERMEDİM"

"Biz grupta asıl hedefimizi gerçekleştirdik. Bu da gruptan çıkmaktı. Benim asıl kafamdaki Türkiye ligi. Avrupa Ligi'nde de gidebildiğimiz kadar uzağa gitmek istiyoruz. Kiev maçında nasıl bir oyuncu grubuyla çıkacağımıza henüz karar vermedim. Genç ve bu sene çok fazla şans bulamamış oyuncularla mı oynayacağım henüz düşünmedim. Bizim büyük hedefimiz lig. Şu anda 1. sıradayız ama hiçbir şey garanti değil. Nasıl başladığımız değil nasıl bitireceğimiz önemli. Avrupa Ligi'ni kazanamayacağımızı biliyoruz. Bizden çok güçlü takımlar var ama gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Dinamo Kiev karşılaşmasından sonra bir lig maçımız olacak. O çok önemli. Kiev'de daha az oynayan oyuncularla oynayabiliriz. Dinamo Kiev Teknik Direktörü'nü memnun edebilecek bir sonuç da olabilir." [old_news_related_template title="Fenerbahçe, İstanbulspor'u yenip liderliğini sağlamlaştırdı: 2-5" desc="Süper Lig 12. haftasında İstanbulspor'a konuk olan Fenerbahçe, rahat bir galibiyet elde edeceği maçı savunmadaki hatalarla zora soktu. Ancak son dakikalarda gelen gollerle rahatlayan Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'ndan zaferle ayrıldı ve galibiyet serisini dört maça çıkardı. Michy Batshuayi hat-trick'le gecenin yıldızı oldu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/30/iecrop/resim1_21657171_16_9_1667158489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/istanbulspor-fenerbahce-canli-yayin-7450523/"]