Sarıgül kendisine ziyarete gelen meslek kuruluşları temsilcilerine yaptığı konuşmada,"Erzen bana tuzak kurdu. Hayatımı kararttı. O kurultayda beni sinirlendirip, tahrik etti.  Bu hareketi siyasette 10 yılıma maloldu. Ondan hesap soracağım. Ateş Ünal benim kırmızı çizgimdir" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e 9 yıllık kin. 29 Ocak 2005 yılındaki CHP kurultayında dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip olan Sarıgül, kurultayda tartışma sonrasında Erzen’e yumruk atmıştı. Siyasetteki prestij ve imajının bu yumrukla olumsuz etkilenmesi nedeniyle Sarıgül’ün, İBB adaylığına giden bu süreçte her fırsatta konuyu gündeme taşıyarak, Erzen için sert sözler ifade ettiği iddia ediliyor.

KENDİSİNDEN HESAP SORACAĞIM
Akşam'ın haberine göre, Sarıgül, bu olayı unutmadığını geçtiğimiz günlerdeki meslek kuruluşları yöneticilerini kabulunde yine gösterdi. İstanbul Umum Esnaflar, Minibüsçüler ve Servisçiler Derneği yöneticilerinin de bulunduğu kabulde Sarıgül, Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen için, “Erzen, o gün beni tahrik etti. Siyasette 8-10 yılıma mal olarak, hayatımı kararttı. Onun yüzünden genel başkan seçilemedim.  Gidin başkana söyleyin, kendisinden hesap soracağım. Basında barıştığımıza ilişkin haberler çıkıyor. Bunların hepsi yalan. Barışmadım, ben hesap soracağım. Ateş Ünal benim kırmızı çizgimdir'' dediği iddia edildi.