HER sene bu soruyu soruyoruz birbirimize... Bu sezon da daha 8’inci haftada “Bu hakemlerle lig biter mi?” diye sormaya başladık birbirimize. Bitecek elbet. Bu sezon de bitecek, bundan sonraki sezonlar da bitecek. Ancak kör göze parmak misali, bu hafta hata üstüne hata yapıldı. Hem de bu hataları yeni yetme hakemler değil, kelli felli hakemler yapıyor.

İlker Coşkun çıldırttı

Cumartesi günü Galatasaray maçında başladı hatalar dizini... Maçın hakemi Mustafa İlker Çoşkun...

16 yıldır düdük çalıyor. Ofsayt yoksa, faul yoksa gole giden bir pozisyonda düdük çalınmayacağını iyi bilenlerdendir. Ama gelin görün ki, 16 yıldır düdük çalan zat-ı muhterem Galatasaray gole giderken maçı bitiriyor. Maç içerisinde bir çok haksız kararı var. Ama o son düdüğü yok mu? O düdüğü çalan hakeme “Git sen o düdüğü as da gel” derler.

Kırmızı kartları atladı

Gelelim Fenerbahçe maçıda...

Hakem Halis Özkahya... Kendisi beden eğitimi öğretmenidir. Babası da öğretmendir. O da 16 yıllık hakem...

Ondan önce de futbolculuk günleri vardır. 16 yaşına kadar futbol oynadı, sonra dizlerinde problem çıkınca futbolu bırakıp hakemliğe soyundu. Aslına bakarsanız iyi de bir hakem. İyi niyetinden de şüphemiz yok.

Amaaa, maçın başında daha Sow’a yapılan harekete kayıtsız kalıyorsan, yerde yatan Kayseri Erciyessporlu oyuncuya üst üste tekme atan Caner’e direk kırmızı kart çıkarmıyorsan, o zaman iyi niyetinden şüphe etmeyen ben, senin hakemliğinden şüphe ederim.

Amatörde bile maç yönetemez

Sıra geldi Bursaspor-Kayserispor maçının hakemine...

O, diğer hakemlerden biraz daha yeni...

İlk maçını 13 Ocak 2002 yılında PAF Ligi’nde yönetti. Sonra yavaş yavaş terfi edip üst klasman hakemi oldu. Ama Bursaspor- Kayserispor maçından sonra ben onun üst klasman hakemi olduğundan şüphe etmeye başladım. Maçın 35’inci dakikasında Bursasporlu futbolcu Serdar Aziz, rakip oyuncuya hakem Ali Palabıyık’ın gözü önünde tekme salladı. Bu hareket dünyanın her yerinde kırmızı karttır. Ama Ali Palabıyık’a göre bu hareket sarı karttı. O da sarı kartını çıkarmakla yetindi.

Maçın 90+3’üncü dakikasında yaşanan dirsek olayı ise anlatılır gibi değil.. Bursasporlu Civelli, Kayserisporlu futbolcuya dirsek atıyor. Futbolcu yere düşüyor, sonra pozisyon gol oluyor. Maçı yöneten 6 hakem bu pozisyonu görmüyor, ya da görmemezlikten geliyor. Ben oturdum pozisyonu defalarca izledim.Hızlı izledim, yavaşlatılmış şekilde izledim. Bal gibi Bursasporlu futbolcuya kırmızı kart çıkması gerekiyor. Ama kırmızı kart, pozisyona itiraz eden Abdullah’a çıkıyor.

Böyle maç mı yönetilir Allah aşkına. Ben Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in yerinde olsam, bu Ali Palabıyık’a değil süper ligde, amatör kümede bile maç yönettirmem.

Pekiii, bu hakemlerle lig biter mi? Her sene bitti, bu sene de biter. Ama olan genç futbolcu kardeşlerimin emeklerine oluyor.

Tarihin en kötü federasyonu

BEŞİKTAŞ ile Galatasaray arasında oynanan ve 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü varken çıkan olaylar sonucu yarım kalan olaylı derbinin üzerinden bir ay geçti.

Maç 22 Eylül’de oynanmış. Bugün 23 Ekim...

Peki bu maçın sonucu 2-1 olarak mı tescil edilecek, yoksa hükmen 3-0 olarak mı? Düne kadar kimse bilmiyordu. Federasyon başkanı Amerika’da gezip tozuyordu, üyelerin nerede oldukları belli değildi. Bir türlü toplanamıyorlardı. Ya da toplanmak istemiyorlardı.

Sonuç itibarıyla aradan tam bir ay geçti ve beklenen açıklama ancak dün yapılabildi. Galatasaray hükmen 3-0 galip ilan edildi.

Şöööyle bir baktım. Avrupa’da da benzeri olaylar yaşanmış. Ama en geç bir hafta içerisinde sonuç tescil edilmiş... Şimdi insan ister istemez şunu düşünüyor. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü’nün eski başkanı...

Acaba Beşiktaş’ı hükmen 3-0 ilan etmeye eli mi varmadı da bu kadar bekledi? Ya da Ankara’dan talimat mı yeni geldi? Velhasıl şunu söylemekte yarar var, Türkiye Futbol Federasyonu, federasyon olalı böyle basiretsiz bir başkan görmedi. Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi “Yeteeeer, Yıldırım Demirören, yeteeeer” diye bağırıyor. Milli maçta bile istifaya davet ediliyor. Ben olsam, bu kadar tepkiden sonra on kere istifa ederdim. Adam yapışmış koltuğa bırakmak bilmiyor.

Şike iddialarının yoğunlaştığı günlerde izlediği politika ile Türk takımlarına Avrupa yolunu kapatan Yıldırım Demirören ile bakalım daha ne kadar çıldıracağız.

O sevinci unutamam

FENERBAHÇE’NİN Çek defans oyuncusu Kadlec, futbol kariyerinin en muhteşem gol sevincini Kayseri Erciyes maçında yaşadığını söyledi. Kadlec, “O günü asla unutmayacağım. Emenike’nin golünün ardından tüm takım onun üzerine atladık. Bu sevinç şampiyonluğun habercisi” dedi.