MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Cumhurbaşkanlığı için adaylık teklif ettiği iddialarını yalanladı.

Bahçeli, "Basına saygılıyız ama her çıkan habere inanmayın." dedi.

"ÇATI ADAY GÜL" İDDİASI

Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yürüyen "çatı aday" temaslarında sürpriz bir girişim ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinden Şükrü Küçükşahin, MHP Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "çatı aday"lık teklifi yaptığını yazdı.

Bahçeli'nin Köşk adayını belirlemek için yaptığı ziyaretlerden birisi 21 Mayıs günü gerçekleşti, MHP lideri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Bahçeli bu ziyaretinde Başbakan Erdoğan'ın ülkedeki gerginliğin sorumlusu olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini belireten Bahçeli, Abdullah Gül'e "çatı adayımız siz olur musunuz?" dedi. Gül'ün bu teklife verdiği yanıt, bütün ayrıntılarıyla Şükrü Küçükşahin'in köşesinde yer aldı.

İşte Küçükşahin'in  iddiaları;

"( Abdullah Gül ) "Çok teşekkür ederim Sayın Bahçeli" diye söze başladı. Bahçeli, dikkat kesilmiş dinliyordu. "Ben AKP'nin kurucusuyum" dediğinde ilk işaret geldi. "Aynı partiden iki aday olmaz, bu siyasi etik açısından da doğru değil" diyerek noktayı koydu."

Gül'ün bu sözleri Başbakan Erdoğan'ın henüz ilan edilmese de Cumhurbaşkanlığı adayı olduğu şeklinde yorumlandı.

Bahçeli aslında "çatı aday"ımız ol dediği Abdullah Gül'e 2007 yılında yaptığı bir hamleyle Cumhurbaşkanlığı yolunu açmıştı. Bahçeli o dönem seçim için 367 şartını aramaksızın Meclis oturumuna katılacaklarını açıklamıştı.

CHP'DEN 'ÇATI ADAY'A RET!


AHMET NECDET SEZER NE DEDİ?