Vodafone, teknolojinin son olanaklarını eğitim alanına entegre etmeyi hedefleyen tablet projesini Özel Saint Benoît Fransız Lisesi ile hayata geçirdi.

Vodafone Türkiye, eğitimde de dijital dönüşümü yaşatmak için Özel Saint Benoît Fransız Lisesi ile tablet bilgisayar işbirliğini duyurdu. Vodafone işbirliği ile tabletlerle dijital eğitime geçecek Özel Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencilerinin öğrenme hızı artacak, eğitim ihtiyaçlarına yönelik çözümle eğitimin bireyselleşmesi ön plana çıkacak.

2014-15 eğitim yılında başlayarak, 2017’ye kadar 1.000 adet tablet Özel Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencilerine dağıtılacak. En geç üç yıl içinde tüm okul dijital eğitime geçmiş olacak. Bu projeyle Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Vodafone İş Ortağım iş birliğiyle dijitalleşme sürecine ilk adımı atan ve fark yaratan eğitim kurumları arasında yerini almış oldu. Özel Saint Benoît Fransız Lisesi fark yaratan bu projeyle, eğitim sektörüne dijitalleşme alanında öncülük etti.



3G ile eğitime mekandan bağımsız erişim

Vodafone İş Ortağım tablet projesi sayesinde Özel Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri, Vodafone SIM kartları aracılığıyla 3G mobil internete yer ve mekandan bağımsız olarak erişebilecek. Smart Edu mobil eğitim yazılımı ile eğitim içeriğine ulaşımda verimlilik artışı sağlanacak. Özel Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencileri, kendilerine özgü içeriklere Smart Edu ile ulaşarak eğitim kaybının önüne geçecek. Vodafone İş Ortağım’ın sunduğu mobil cihaz yönetimi çözümü, okul idaresine de cihazların uzaktan kontrolü imkanını sunacak. Böylece öğrencilerin içeriklere erişimi ve güvenli internet kullanımları tek merkezden yönetilebilecek. Tabletlerle okul, öğrenci ve velilerle ilgili tüm süreçlerde verimlilik ve memnuniyet artışı hedeflenirken, öğrencilerin eğitim geçmişi kayıt altına alınarak, ilerlemeleri ve gelişme noktaları tespit edilebilecek.

Eğitimde dijitalleşmeyi hedefleyen bu proje, tablet kullanımının pedagojik avantajlarını da öğrencilerin hizmetine sunuyor. Okuduğunu anlama, sözlü anlatım, resimlerin okunması, yazım hatalarının düzeltilmesi gibi faydalar; tabletlerdeki birçok metin, yazılım ve uygulamayı eğitimde verimlilik artışıyla buluşturuyor. Öğrencilerin dünyaya açılmasını sağlayan tabletler Vodafone 3G Süper İnternet ağına erişim sağlayarak öğrencilerin birçok farklı konuda bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırıyor. Tablet bilgisayarlar okuma kolaylığıyla kitap okumaya ve PDF formatında birçok belgeye erişime imkan tanıyor. Tabletler, öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerinde etkin rol almasına yardımcı oluyor, motivasyonu ve adaptasyon hızını artırıyor.

Eğitimde verimliliği artıran tabletlerle öğretmenlerin de işi kolaylaşıyor. Öğrencinin kendi başarısını ya da öğrenci başarısının öğretmenler tarafından güvenilir bir şekilde değerlendirilmesi tabletlerle kolaylaşıyor. Her öğrencinin kolayca takip edilmesine zemin sunan bu sistem, öğrencinin gelişiminin aynı zamanda ailesi tarafından da izlenebilmesine yardımcı oluyor. Öğrencilere dersin işleyişine katılımlarıyla ilgili zaman kazandırıyor. Değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan sonuçlara hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Öğrencilerin kitap defter gibi ağırlıklardan kurtularak daha mobil olmaları tabletlerle mümkün oluyor.