Günümüzde herkesin çok yoğun olarak internet kullanması nedeniyle 4G ağı artık günlük ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Eskiden tuvaletleri kullanmak için kafelere giren insanlar, artık ücretsiz wi-fi'den yararlanmak için kafelere akın ediyor.

FİLMLER 10 DAKİKADA İNDİRİLECEK

Guardian'da yer alan bir habere göre, bu durum yakında sona erebilir. BigBelly isimli çöp toplama şirketi, New York'u baştan aşağı wi-fi ağıyla kaplamaya hazırlanıyor. Çöp bidonlarına yerleştirilmesi planlanan internet sağlayıcıları ile, yüksek binaların sinyalleri engellemesi sorununun aşılacağı düşünülüyor.



75Mpbs'lik internet hızıyla yüksek çözünürlüklü filmler 10 dakika içinde indirilebiliyor. Kullanıcıların bedavaya yararlanacağı bu hizmetin maliyeti ise reklam gelirleriyle karşılanacak.

TELEFON KULÜBELERİNDE BİLE OLACAK

Belediyelerin bedava Wi-Fi sağlaması daha önce tartışılmıştı. Sinyal engellemesinin yanı sıra telekom şirketlerinin ve internet servis sağlayıcılarının şehirlerde parasız hizmet verilmesine muhalefeti sorun yaratıyor. 2014'de New York'taki sokak telefonları wi-fi noktalarına dönüştürülmesi kabul edilmişti. Bu projenin 2015'e dek tamamlanması bekleniyor. Daha eski telefon kulübeleri ise “Links” adıyla bilinen, telefon şarj edilebilen ve parasız yerel konuşma yapılabilen Wi-Fi kulelerine dönüştürülecek.

Robotların işlettiği otel

Robotların işlettiği otel