ABD'nin Tennessee eyaleyinde meydana gelen olayda 11 yaşındaki erkek çocuk, aynı okula gittikleri, aynı zamanda komşusu olan 8 yaşındaki McKayla Dyler'ı öldürmek suçundan, birinci derece cinayet suçlaması ile yargılanacak.

Polisten edinilen bilgiye göre, ismi açıklanmayan 11 yaşındaki çocuk, 8 yaşındaki McKayla Dyler'ı yavru köpeğini göstermeyi reddettiği için babasına ait tüfekle vurarak öldürdü.

İki çocuğun aynı okula gittiğini belirten anne Latasha Dyer, "Kızımla dalga geçiyor, isimler takıp kötü davranıyordu. Bir süre bunlara ara verdi ve dün durup dururken gelip kızımı vurdu. Kızıma yeniden sarılmak istiyorum" dedi.



Komşu Chastity Arwood da silah sesi duyduğunu ve ardından McKayla'yı çimlerin üzerinde yatarken gördüğünü söyledi. Arwood, "Annesini, teyzesini, büyükannesini, büyükbabasını, kardeşini, ablasını teselli etmek hayatımda yapmaya çalıştığım en zor şeydi" ifadelerini kullandı.

Reşit olmaması nedeniyle adı açıklanmayan zanlı çocuğun, 28 Ekim'de yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

ABD'de ateşli silah kaynaklı şiddet olaylarını araştıran Gun Violence Archive adlı gruba göre, bu yıl içinde şimdiye dek 11 yaşın altındaki 559 çocuk ateşli silahlar nedeniyle öldü ya da yaralandı.

ABD'de gözler siyahilere çevrildi

ABD'de gözler siyahilere çevrildi