Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası patlak veren Rusya-Türkiye arasındaki krizin yansımaları günden güne devam ediyor.

Krizin patlak vermesi üzerine Rus Lider Vladimir Putin yaptığı açıklamalarda Türkiye'yi IŞİD ile işbirliği yapmak ve IŞİD'ten petrol almakla suçlamıştı.

NEDEN IŞİD'İ DESTEKLİYORSUNUZ?


Fransa'daki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılan Erdoğan'a Rus muhabirden çok çarpıcı bir soru geldi.

Lifenews'te yer alan videoda, Rus spiker Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Neden IŞİD'i destekliyorsunuz?" sorusunu sordu. Bunun üzerine korumalar hemen araya girip muhabiri uzaklaştırmak istedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus muhabire el işaretiyle 'sus' yaparak sorusunu yanıtsız bıraktı.

'ÖZÜR' SORUSUNU DA YANITSIZ BIRAKTI


Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rus haber ajansı Ria Novosti'nin Moskova'dan özür dileyip dilemeyeceği sorusuna cevap vermedi.

Haber ajansı konu ile ilgili verdiği haberde şu ifadeleri kullandı:

“Paris'de düzenlenen zirvede, Ria Novosti muhabiri Erdoğan'a Su-24 uçağının düşürülmesi olayının ardından Rusya'dan özür dileyip dilemeyeceğini sordu. Erdoğan soruyu yanıtsız bıraktı.

Erdoğan gazetecilerin Moskova ile ilişkileri hakkındaki soruyu da yanıtlamadı. Erdoğan, "Önce Başbakan ile görüşüp sonra açıklama yapacağım" dedi.