SÖZCÜ/ANKARA
Camilerde AKP’ye oy toplamak için siyasi toplantılar yapan AKP milletvekili Necdet Ünüvar’ın 2007’de Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olduğu dönemde başörtülü sağlık personeline ceza yağdırdığı ortaya çıktı.

MAAŞTAN KESME, KINAMA

Halen TBMM’de Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten AKP’nin Adana Milletvekili ve 7 Haziran adayı Ünüvar’ın başörtüsü taktıkları için ceza verdiği memurlar arasında doktor, hemşire, ebe, hastane müdür yardımcısı ve öğretmenler yer alıyor. Başörtülü çok sayıda memura Ünüvar’ın onayıyla uyarı cezası verilirken, memurların maaşları da kesilmiş.

“GİZLİ” İBARELİ ONAY

Camileri siyaset meydanlarına çevirip cemaate AKP propagandası yapan Ünüvar’ın, AKP’nin iktidarda olduğu 2007 yılında başörtüsü düşmanlığı yaptığı resmi belgeyle kanıtlandı. Ünüvar, üzerinde “Gizli” ibaresi bulunan resmi yazıda, başörtüsü takarak kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandıklarını tespit ettiği bakanlık personelini hem cezalandırıyor hem de Başbakanlık’a bilgi veriyor. Ünüvar imzalı belgede, “Bakanlığımıza bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uymamak nedeniyle 01.02.2007-28.02.2007 tarihleri arasında Bakanlığımıza intikal eden, disiplin cezası ile tecziye edilen personelin listesi ilgili yazınıza istinaden ekte sunulmuştur” ifadesine yer veriliyor.

FİŞLEMİŞLER

Ceza verilen personelin ismini unvanları ve görev yerleriyle birlikte tek tek sıraladığı yazıya ek liste, başörtüsü takan personelin aynı zamanda fişlendiğini ortaya çıkardı. Fişleme ve başörtülü memurlara cezaların uygulandığı 2007 yılı aynı zamanda AKP’ye karşı “postmodern darbe” iddialarının da ortaya atıldığı döneme denk geliyor.