İZMİR / SÖZCÜ

Bunun son örneği İzmir'de yaşandı. İzmir'de yaşayan emekli öğretmen Gönül Erelvanlı (55) AKP'ye kaydedildiğini öğrenince şoke oldu.

Erelvanlı, oğlunun internette sorgulama yaptığını, kendisinin AKP Üyesi olarak göründüğünü öğrenince şaşırdıklarını söyledi. Tüm bilgilerinin doğru olduğunu, sadece mesleği bölümüne işçi olarak yazıldığını belirtti. Bunun üzerine AKP Karabağlar İlçe Başkanlığı'na giden Erelvanlı, "Parti yetkililerine AKP'ye üye olmak istesem ne yapmam gerekir diye sordum. Nüfus cüzdanım ile gelerek form doldurup, belgeleri imzalamam gerektiği cevabı verildi. Madem öyle, benim belgelerimi çıkarın, ben sizin partinize 2013'ten beri üyeymişim dedim. Hiçbir belge çıkaramadılar, çünkü hiçbir başvuruda bulunmadım. Ama isteğim dışında AKP'ye üye yapıldım. Bu suçtur. İnsan haklarına aykırıdır" dedi.



Erelvanlı, partiden kaydını sildirmenin de kolay olmadığını anlattı. AKP'den kaydının silinmesini defalarca talep ettiğini belirten Erelvanlı, aylar boyunca üyeliği silinmeyince, ilçe seçim kuruluna başvurarak kaydını sildirmeyi başardığını ifade etti. Kendi ismi kullanılarak sahte oy kullanılabileceği kuşkusu duyduğunu vurgulayan Erelvanlı, vatandaşları uyararak, "Benim durumumda başka insanlar da olabilir. Lütfen herkes TC Kimlik numarası ile internetten sorgulama yapsın" dedi.