Fotoğraf : Yavuz ALATAN / ANKARA

Özbekistan'ın bağımsızlık resepsiyonunda kutlandı. Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’ya kavun hediye etti.

İki ülke milli marşlarının çalınması ardından 5 kiloluk kavunu büyükelçi kürsüde Bakan Topçu’ya hediye etti.

Resepsiyona Bakan Topçu ile birlikte gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, çatal olmadığı için Bakan Topçu’ya ikram edilemeyen kavunu kendi elleri ile Bakan Topçu’ya sundu. Davet boyunca bir dakika Bakan Topu’nun yanından ayrılmayan Genel Müdür Birecik konukların meraklı bakışlarının odağında yer aldı.

Bakan Topçu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Özbekistan'ın ortak bir medeniyet ve tarihi paylaşan iki dost ülke olduğunu belirterek, "Özbekistan, Türk tarihinde çok ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Türk halkı Özbekistan'ı ata yurdu ve Özbek halkını da kardeşi olarak görmektedir" dedi. Bakan Topçu Özekistan'ın, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un liderliğinde yakaladığı siyasi ve ekonomik istikrarın Türkiye’yi çok memnun ettiğini belirtti.

Özbekistan Büyükelçisi Kadirov, "Özbekistan'ın bağımsız olduğu günden bu yana Türkiye hep yanımızdaydı. Özbekistan halkı, kardeş Türkiye'nin yardımlarını asla unutmayacaktır. Umuyorum ki iki ülke birlik ve beraberlikle daha çok yol alacaktır" dedi.