ANKARA - SÖZCÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen hükümetin kurulması konusunda ''Oyalama taktiği'' uyguluyor. Erdoğan seçimlerin üzerinden 32 gün geçtikten sonra hükümeti kurma görevini Davutoğlu'na verdi. Davutoğlu ise 27 gündür ''İstikşafi'' (Keşif) görüşmeleri yaptırıyor. Anayasa gereği yeniden seçimi gerektirecek 45 günlük süre ise 23 Ağustos'ta dolacak.

7 Haziran seçiminden sonra AKP, görüşmeleri zamana yayarak mevcut hükümetle ya da MHP destekli Azınlık hükümeti ile seçime gitme planı yapıyor. Erdoğan, 7 Haziran’dan 32 gün geçtikten sonra hükümeti kurma görevi verdi. Arkasından “oyalama” taktiklerini Davutoğlu sürdürdü. İlk tur görüşmeler zamana yayıldı, araya bayram girdi.  AKP ile CHP arasında 11 günde gerçekleştirilen 5 görüşme 31 saat sürdü. Ama koalisyon için umut vermedi.

YÜCE DİVAN

AKP ile CHP arasında koalisyon kurulması ihtimalini ''17-25 Aralık soruşturması ve 4 eski bakanın Yüce Divana gönderilmesi, , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasal sınırlara çekilmesi, emekliye bayramlardan önce 2 maaş ikramiye ve Cumhurbaşkanının örtülü ödeneğinin kaldırılması'' gibi konular tıkıyor. AKP bu isteklere karşı çıkıyor.