İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor. Özellikle öğleden sonra kentin büyük bölümünde kar yağışının kuvvetlenerek cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 30 santimi geçebileceğini belirtiliyor.

FOTO:DHA/Arşiv Kar yağışının etkisini artırması durumunda okulların tatil ilan edilebileceği bildirildi.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mi?


Gün içerisinde etkisini artırması beklenen kar yağışının ardından gözler İstanbul Valiliği'ne çevrildi. Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin bulunduğu kentte kar tatilinin ilan edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor. İstanbul Valiliği'nin önceki yıllarda olduğu gibi kar yağışının etkisine göre bugün ve yarın okulları tatil edebileceği belirtiliyor.

Öte yandan Samsun'un Ayvacık İlçesi'nin tamamı, Salıpazarı İlçesi'nde bazı köyler ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi'nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.

Yarın okullar tatil edilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Avcı, İstanbul'da başlayan kar yağışı anımsatılarak, okulların eğitime ara verip vermeyeceğine yönelik soruya, bu konudaki karar mercinin valilikler olduğuna dikkati çekti. 

Valilerin kar yağışı, herhangi bir doğal sorun veya güvenlik sorunlarıyla ilgili valilerin gerektiğinde, gereken ölçekte önlemlerini aldıklarına belirten Avcı, "Gereken ölçekte derken İstanbul çok büyük bir kent. Bazı semtlerde evet kar yağışı nedeniyle çocukların erişim imkanı olmayabilir, sıkıntı olabilir. O durumları valiliklerimiz, kaymakamlıklarımızla beraber değerlendirir, en uygun kararı semt semt, mahalle mahalle hatta okul okul değerlendirmelerini yaparlar ona göre kararlarını verirler" dedi.