Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan olduğu dönemde paylaştığı bir yazısıyla hakaret ettiği iddia edilen bu nedenle 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Z.U. (24)suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık Z.U. hazır bulundu. Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise duruşmada avukatı Hatice Özay temsil etti.

Öğretmene, 'hırsız var' davası

Öğretmene, 'hırsız var' davası

“SANIK CEZALANDIRILSIN"

Hakim, duruşma arasında avukatların, Erdoğan'ın davaya katılma talebi içerir dilekçe sunduğunu belirtti. Söz alan Avukat Hatice Özay da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını ve davaya katılma taleplerinin kabul edilmesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme de Erdoğan'ın davaya katılmasına karar verdi.

Erdoğan ve eşi yine ağladı!

Erdoğan ve eşi yine ağladı!

“BAŞBAKAN'A HAKARET KASTIM YOKTUR, BERAATİMİ İSTİYORUM"
Sanık Z.U ise savunmasında suçlamaları redderek şöyle konuştu: “ İddianamede belirtilen yazıları ben yazdım. Amacım dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek değildi. Kendime göre sayfada o dönemdeki olaylarla ilgili görüşlerimi paylaştım. Yazımda Başbabakan ya da Ak Parti Başkanı yazmıyor. Kastımı aşmış olabilirim. Ancak kesinlikle Başbakan'a hakaret kastım yoktur. Beraatimi istiyorum" dedi.

“YAZI DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA"

Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanık Z.U'nun beraatine karar verdi. Mahkeme kararını açıkladıktan sonra Erdoğan'nın avukatı Hatice Özay'a, söz konusu yazıyı düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğini ve sanığın kimseyi hedef almadığının anlaşıldığını belirtti. Hatice Özay da karara itiraz edeceklerini belirtti.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Z.U'nun 28 Ağustos 2013 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren yazılar kaleme aldığı iddia edilmişti. Şüpheli Z.U'nun “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu. DHA