Gazeteci Etyen Mahçupyan, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ne Oluyor? programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Şirin Payzın, AKP yandaşı medyanın seçim öncesi ve seçim sonrası durumunda dikkat çekerek, Mahçupyan'a "AK Parti'nin en sorunlu alanlarından bir tanesi bütün dünya da da eleştirilen cumhurbaşkanının seçim öncesi yaptığı konuşmalarda ve verdiği mesajlarda da doruk noktasına ulaşan medyanın özgürlüğü meselesi. The Guardian'dan New York Times'a kadar herkesle kavga etti. Zaten ülke içinde büyük bir medya özgürlüğü problemi yaşanıyor. AK Parti adına konuşanlar sizce AK Parti'nin yumuşak noktalarından bir tanesi midir? AK Parti adına kim konuşuyor meselesi çok önemli ve medya özgürlüğü adına yeni bir dönem açılacağını, AK Parti'nin de bunu gördüğünü düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.



Ahmet Davutoğlu'nun fahri danışmanı Etyen Mahçupyan, "Seçmene bir mesaj verdi deniliyor, bence, seçmene bir mesaj vermedi ama siz kendinize bir mesaj çıkartabilirsiniz. Ben Türkiye'de medyanın ve kendisini AK Parti'ye yakın hisseden, zanneden ve bu yönde uğraş veren medyanın AK Parti'ye yararlı olduğunu düşünmüyorum. AK Parti'nin oy kaybetmesine ve bizzat AK Parti seçmeninin beğenisinden uzaklaşmasına neden olunduğunu düşünüyorum. Zaten bu tirajlara da yansıyor, seyretme oranlarına da yansıyor. Yani, kavga ortamı, her zaman medyayı öldürüyor. İki tarafta da hasar verdi bence. Çünkü; kavga demek, medya kişisinin siyasileşmesi demek ve o zaman da gazetecilik fonksiyonunu yapmaktan artık vazgeçmesi demek. O zaman olayın bütününe bakmıyorsunuz demektir artık. Tamamen öznel tercihler yapıyorsunuz demektir. Savunmak üzere bir şeylere bakıyorsunuz ya da vurmak üzere delil topluyorsunuz demektir. Şimdi böyle baktığınızda da zaten bir yerden sonra düzeyiniz düşüyor. Eğer toplumun düzeyi aynı yerde sayıyor olsaydı sorun yoktu ama öyle değil... Bizzat AK Parti aslında toplumun düzeyini çok yukarıya çekti. Biz artık birçok şey farklı diyoruz ve bütün bunlar AK Parti'nin yarattığı yeni dönemde oldu." dedi.



Sevilay Yükselir'den Ethem Sancak'a sert sözler

Sevilay Yükselir'den Ethem Sancak'a sert sözler


YANDAŞ MEDYA ELEŞTİRİSİ!

Mahçupyan,AKP'ye yakın bazı medya organlarının kavgacı üslupları nedeniyle antipati topladığını ve bu sebeple de AKP'ye yararlarından çok zararlarının dokunduğunu ifade ederek, "Ancak medyada AK Parti savunuculuğu kesinlikle değişmesi gereken bir durum. Çünkü zaten bunun da karşılığı bugün alınıyor. Siz piyasaya çıkıyorsunuz, okunma, takip edilme, dikkat çekme, prestij yaratma oranınızla kendinizi kanıtlayacaksınız... Ben bu durumda AK Parti'ye yakın medyanın iyi bir sınav vermediğini düşünüyorum. AK Parti tarafından bakıldığında, medyadaki bazı organların AK Parti'ye ayak bağı haline geldiğini düşünüyorum." açıklamasında bulundu.



Yandaş medyada tasfiye başladı

Yandaş medyada tasfiye başladı