11. Cumhurbaşkanı ve eski AKP Genel Başkanı Abdullah Gül'ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu'ndan AKP'ye bir eleştiri daha geldi. AKP'den İzmir Milletvekilliği de yapan Mehmet Tekelioğlu, AKP'yi 'yan yatmış gemi'ye benzeterek, "Geminin içindekilerden pek çok kimse durumun farkında ve çırpınıyorlar düzeltmek için, ama dümendekilerin işin farkında olup olmadıklarından emin değiller" dedi.

Erken seçime böyle gidilmeyeceği konusunda dümendekilerin uyarıldığına dikkat çeken Tekelioğlu, partinin yapılması gerekeni doğru tespit edebilmek için anket yöntemine başvurmasını isterken, "Hoyratça tavırlar, üstten bakış, kendini beğenmişlik, her şeyi biz biliriz tavrı Haziran seçimlerinde Ak Parti'yi sıkıntıya sokmadı mı? Şimdi bütün bunların bir beyin cerrahı hassasiyetiyle masaya yatırılması gerekiyor" sözleri dikkat çekti. Tekelioğlu, yazısında şunları söyledi:

"...AK Parti şu dönemlerde yana yatmış bir gemiye benziyor. Hafifçe yana yatmış bir gemiye... Geminin içindekilerden pek çok kimse durumun farkında ve çırpınıyorlar düzeltmek için ama dümendekilerin işin farkında olup olmadıklarından emin değiller. 7 Haziran limanına dümen kırdığında, gemideki yan yatmış hali tespit edenler feryat etmişlerdi. Seslerinin duyulmadığı seçim sonuçlarından belli... Şimdi erken seçim limanına böyle gidilemeyeceğini haykıranlar var, dümendekileri ikazla vazifeli hissediyorlar kendilerini. Limanda bekleyip geminin daha da yatmasını isteyenler yok değil. Gemiyi kaygıyla izleyip aman diye haykıranlar da çok limanda. Yana yatmış gemi, kaybettiği alemi arıyor aramasına da bu haliyle bulması zor. Zor ama imkansız değil. Geminin içindeki ve dışındaki aşıklara kulak vermek gerekiyor. Sevenleri, rekortmen bir atletten her yarışta rekorunu yenilemesini beklerler. Birinci geldiği yarışlarda bile rekor yoksa birinciliğinden ziyade niçin rekoru yenileyemediği konuşulur. Gerçek dostları atlete neler yapması gerektiğini anlatmaya çalışırken kıskananlar artık düşüşün başladığından ve performans kaybından, bunun geri döndürülemeyeceğinden söz etmeye başlarlar. Atletin yapması gereken her söze kulak verip doğru olana uymaktır. AK Parti'nin durumu da rekortmen atletten farklı değil. Yüzde ellilerden yüzde kırklara düşmenin bir sebebi olsa gerek. Yüzde kırk birle kazanılmış birincilik kimseyi tatmin etmedi. Bunu görmezden gelip 'erken seçimde nasıl olsa yine birincilik benim' demek doğru değildir..."

Tekelioğlu, görüşleri nedeniyle parti içinden tepki görüp görmediği yönündeki sorusuna ise "Aksine bazı arkadaşlar arayıp teşekkür ediyorlar, 'hislerimize tercüman olmuşsun' diyorlar" dedi.