Başak KAYA/ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’u rant kapısı olarak görenlerin yol açtıkları rezaleti görüyoruz” açıklaması kafaları karıştırdı. İmar yetkisi olan kurumlar Çevre Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. CHP’li ilçe belediyelerinin ise imar yetkisi bulunmuyor. Yani Erdoğan bizzat hükümeti ve AKP'li belediyeleri suçluyor. Erdoğan'ın sözlerinin "çelişkisine" dikkat çeken CHP'li Gürsel Tekin "Bu bir itiraftır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rant itirafları hoşuma gidiyor" yorumunda bulundu.

GÜRSEL TEKİN 'ÇELİŞKİYİ' DEĞERLENDİRDİ

İstanbul’un rant haritasını açıklayan ve o dönem Başbakan olan Erdoğan’a da bir mektupla bu haritayı yollayan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise 100 milyar dolarlık rant olduğu açıklamasında bulundu.m

Erdoğan yaptığı bir açılışta, “Bu şehre ancak tüm kalbinizi, tüm benliğinizi ona adarsanız hizmet edebilirsiniz. İstanbul'u sadece siyasi ve ticari bir rant kapısı olarak görenlerin yol açtıkları rezaletleri, her gün görüyoruz, duyuyoruz. Bu şehre kalp gözüyle değil rant gözüyle bakanların akıbeti elbette bu olacaktır" demişti. Erdoğan’ın bu sözleriyle ilgili Tekin Sözcü’ye şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda eski bir belediye başkanıdır. Galiba kendi dönemindeki İstanbul planlarını göz önüne aldı. İstanbul’un imar lobisine edildiğini ve 100 milyar dolarlık bir talan olduğunu açıklamıştı. Söz konusu haritayı Erdoğan’ın belediye başkanlığı dönemi ile Kadir Topbaş’ın döneminin 100 binlik planlarını kıyaslayarak yapmıştık. ‘Kendisi de iyi bilir’ demiştim. Bu bir itiraftır. Son dönemlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rant itirafları hoşuma gidiyor. Biz ‘rantçılar’ derken bize ‘iftiracı’ diyorlardı. Herhalde bana iftiracı diyenler Erdoğan’a da bik iki cümle kurarlar. CHP’li belediyelerin yasal olarak imar yetkisi yok. Yetkili olanlar Çevre Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar çetesi, beton lobisi, TOKİ ve en önemlisi damatlar ve oğullar. Erdoğan bunları tarif etmiş''.

AKP ekonomide ne vaat ediyor?

AKP ekonomide ne vaat ediyor?



CHP'den 720 TL vaadi!

CHP'den 720 TL vaadi!