Can ÖZÇELİK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 6 Kasım’da tüm birimlerine gönderdiği “gizli” ibareli yazıda, Ankara Garı’nda 103 kişinin hayatını kaybettiği saldırının organizatörünün IŞİD yanlısı Hakkani Örgütü militanı S. isimli şahıs olduğu belirtildi.

PARANIN ROTASI DUBAİ VE BAE’DEN


Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından ulaşılan bilgilere göre S. isimli IŞİD militanına Ankara saldırısı için kuryeler vasıtasıyla 80 bin dolar gönderildi. Katliam parası ise Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye hattından sağlandı. İran üzerinden giriş yapan S’nin hâlâ Türkiye’de olduğu, sabit bir adresinin ve pasaportunun olmadığı bilgisine de raporda yer verildi. İddiaya göre Ankara katliamını planlayan S., yeni bir cinayetin peşinde.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün raporunda, bir suikast planından bahsediliyor. IŞİD yanlısı Hakkani Örgütü’ne bağlı S., İ. ve F. isimli teröristler tarafından 3 intihar bombacısının hazırlandığı ve nerede olduklarının bilinmediği ifade edildi. Raporda teröristlerin Türkiye’deki hedeflerinin Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum’un ailesi olduğu bildirildi.

HEDEFTE DOSTUM’UN AİLESİ VAR


İstihbarat raporunda, teröristlerin Dostum ailesi fertlerinin sürekli gittiği yerlerde keşif yaptığı ve günlük yaşamlarına ilişkin ayrıntılar topladığı yönünde Emniyet’e ulaşan bilgiler olduğu ifade edildi. Emniyet’in bilgilendirme yazısında, F. isimli terör örgütü üyesinin örgüt adına “hedef tespiti” yaptığı, adı İ. olan kişinin Afganistan-Pakistan arasında irtibat sağladığı belirtildi. S. isimli terör örgütü militanın da operasyon ve canlı bomba eylemlerinden sorumlu olduğu bilgisi yer aldı.