Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan meydan dolaşarak, seçim öncesi siyasi konuşmalar yapması ve isim vermeden AKP’ye oy istemesi RTÜK’te tartışmaya yolaçtı. RTÜK’ün muhalif üyeleri, TV’lerin bu tür konuşmalar için önlem alması çabasına girişti. AKP’li üyeler ise bu öneriye karşı çıktı.

CHP’li üye Süleyman Demirkan, “Cumhurbaşkanı, halen yürürlükte olan Anayasaya göre tarafsız olmalı. Anayasa değişmediğine göre Erdoğan’ın meydan meydan dolaşıp siyasi propaganda yapması ve kanalların da bunu baştan sona canlı vermesi suç teşkil eder” dedi.

Muharrem İnce Erdoğan'ın peşini bırakmıyor

Muharrem İnce Erdoğan'ın peşini bırakmıyor

“TEDBİR ALALIM”

Sözcü’nün, RTÜK’te yaşanan bu tartışmayla ilgili sorularını yanıtlayan Demirkan, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı makamı, devletimizin gözbebeği bir makamıdır. Buranın, şahsi çıkarlar doğrultusunda yıpratılmasına da, siyasi arenaya çekilerek belli bir partinin karargahı olarak lanse edilmesine de karşı çıkarız. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı’ndan öte adeta bir siyasi partinin başındaymış gibi siyaset yapmakta, isim vermese bile, belli bir parti adına meydanlarda kampanya yapmaktadır. Sayın Erdoğan’ın, özellikle seçim döneminde, sürekli canlı yayınlarla siyasi konuşmalar yapmasına karşı önlem almamız gerekir. Aksi durum hem bizim açımızdan hem de yayıncı kuruluşlar açısından suç teşkil eder. Bu aynı zamanda ahlaki ve adil de değildir.”