SÖZCÜ/ANKARA
Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala, havuz medyasının ‘’Sümeyye Erdoğan'a suikast yapılacağı’’ iddiasıyla başlattığı kampanyada hedef aldığı, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'a destek için Türkiye'ye geldi.

Ayala dün TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ü ziyaret etti. Aynı zamanda Sosyalist Enternasyonel Başkan Yardımcısı da olan CHP'li Oran'a destek için Türkiye'ye gelen Ayala, demokratik sistemin işleyebilmesi için herkesin ortak bir demokratik zeminde buluşabilmesi gerektiğini belirtti.

ACIMASIZ SALDIRILAR

Ayala, Umut Oran’a yapılan saldırılar için de şöyle konuştu:
‘’Son dönemde üyelerimize karşı çok ciddi saldırılar yapıldığını görüyoruz ve bundan büyük bir endişe duyuyoruz. Sayın Oran'a karşı gerçekleştirilen acımasız saldırıları kastediyorum. Avrupa demokrasisi için çok önemli rol oynayan Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu duruma dair endişelerimiz var’’

Umut Oran ise ‘’Bugün maalesef devlet mekanizmasının içerisinde birtakım çeteler, suç örgütleri oluşturmuş durumda. Genel Başkanımız MİT'i işaret etti. Bu konuda öyle bir suç örgütleri oluşmuş ki bunların bir eli iş dünyasında, bir eli medyada, bir eli istihbarat, bir eli güvenlik birimlerinde, bir eli yargıda. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yoktur, bütün iddialar çürüdü ama bu burada bitmedi. Yargı önünde bunu yapanlar mutlaka hesabını verecektir’’ dedi.