CHP, yurt dışında  gazeteci, akademisyen, sanatçı, STK ve sendika yöneticilerinin de katılacağı “CHP’ye Oy Vereceğim” başlıklı bir destek kampanyası başlatıyor.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl yaptığı yazılı açıklamada, kampanyaya imza veren isimlerin 12 Ekim’de düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyurulacağını kaydedetti.

Bingöl, “CHP olarak biz öncelikle 54 ülkede 112 temsilcilikte oy kullanacak yaklaşık 3 milyon seçmenimizi oy kullanmaya davet ediyoruz. CHP Yurt Dışı Birlikleri olarak oy kullanmak isteyen herkese yardımcı olmak için hazırız. Yurt dışında yaşayan her seçmen en yakınında bulunan CHP Birliğini arayarak yardım talebinde bulunabilir” dedi.

OY KULLANMA BAŞLIYOR

Bingöl, 1 Kasım’da Türkiye tarihindeki önemli seçimlerden birinin yapılacağını ifade ederek, yurt dışında oy kullanma işleminin ise yarın başlayacağına dikkat çekti. Önemli bir bölümü Almanya olmak üzere yurt dışında toplam 2 milyon 867 bin 658 seçmenin bulunduğunu belirten Bingöl, “Yurt dışındaki seçme, seçimin kaderine ciddi etki yapıyor. CHP olarak biz de seçime hazırız. Sandık görevlilerinden esnaf ve STK görüşmelerine kadar bir dizi hazırlığımızı tamamladık” dedi.

Yurt dışındaki yaşayan vatandaşlardan destek isteyen Bingöl, şöyle devam etti:
“CHP’nin 1 Kasım Seçim Bildirgesi, demokratikleşme sürecinden sosyal devlete, yurt dışındaki vatandaşlarımızın ve göçmenlerin sorunlarının çözümünden, temelinde demokrasi, insan hakları ve sosyal devlet bulunan çok kültürlü bir Avrupa’ya kadar bütün temel konuları kapsayan ve çözüm üreten bir bildirgedir. CHP, yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımızın çifte vatandaşlık sorunundan eğitim sorununa, dövizli askerlik sorunundan konsolosluk işlemlerine, pasaport ücretlerinden emeklilik problemlerine kadar yaşanan sorunlarını çözecek olan partidir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ve bir bütün olarak göçmenlerin sorunlarını çözmeye talip olan CHP, bu sorunların çözümünü hızlandırmak için, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi milletvekillerini seçebilmelerinin de önünü açacak yurt dışı seçim çevresi uygulamasını hayata geçirecektir.”

MİLLETVEKİLLERİ VATANDAŞLA BULUŞACAK

Yurt dışında oy kullanma işleminin 25 Ekim’e kadar devam edeceği hatırlatan Bingöl, CHP Yurt Dışı Birlikleri’nin, Türkiye’den gidecek milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katılımıyla Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, Avustralya, İngiltere ve İskoçya’da 35 farklı şehirde panel yapacağını, oy kullanma merkezleri başta olmak üzere, STK’lar ve vatandaşları ziyaret edeceklerini belirtti.