Fotoğraflar Yavuz ALATAN

ANKARA- Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı toprakları sivil gönüllülerden oluşan bir ekiple adım adım yürüyecek. İkinci Meclis binası önünden başlayan ‘’Direniş, Diriliş, Kurtuluş’’ yürüyüşüne CHP milletvekilleri de destek verdi

2 Eylül'e kadar sürecek olan yürüyüşle ‘’Değersizleştirilmeye ve yok sayılmaya çalışılan’’ Ulusal Kurtuluş Savaşının yeniden gündeme taşımasının hedeflendiği açıklandı. Şehitler için yürüyen topluluk adına yapılan açıklamada, “Yeniden Osmanlıcılık hayalleriyle kamufle edilmek istenen Cumhuriyet düşmanlığının gerçek yüzünü kamuoyuyla paylaşmak, tam bağımsız bir vatan için tüm varlıklarını ortaya koyan şehit ve gazilerimize borcumuzu ödemek istiyoruz’’ denildi.

Odunpazarı Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleşecek olan halk yürüyüşüne gönüllü arama, kurtarma ekipleri, doğaseverler, akademisyenler halk katılıyor. Yürüyüşe katılanlar gece konaklamalarını ise destanlaşan tepelerde yapacak. Savaş’ının geçtiği alanlarda, gerçekleşen muharebelerin askeri, siyasi ve toplumsal sonuçları ile ilgili tarih seminerleri de verilecek.