Fenerbahçe ile Galatasaray, bu hafta sonu Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşılaşacaklar. Fenerbahçe Galatasaray derbisi öncesi takımların son durumlar, sakatlıklar ve cezalı futbolcuların durumları hakkında bilgiler haberimizde. Fenerbahçe Galatasaray derbisi bu pazar Türkiye'yi kilitleyecek. Günler öncesinden konuşulan derbi vakti geldi: Fenerbahçe Galatasaray. Fenerbahçe mutlak galip gelmek zorunda yoksa lider Galatasaray ile aradaki fark açılacak. Galatasaray'da Kadıköy'de uzun zamandır galibiyete hasret olmasına rağmen 4 puan fark olması rahatlığı ile maça çıkacak.

FENERBAHÇE'NİN SAKATLARI MORALLERİ BOZUYOR

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesinde sakatlardan iyi haber gelmiyor. Alper Potuk'un derbide oynama ihtimali çok düşük. Caner ve Volkan'ın cezalarının bitmesi ise teknik ekibi sevindiriyor. Hafta sonunda Galatasaray ile kritik bir derbiye çıkacak Fenerbahçe'de Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım'ın bu maça yetişmesi zor görünüyor.

Adalesindeki 2.dereceden yırtık nedeniyle son iki lig maçını kaçıran ve kupa maçının kadrosuna da alınmayan Alper Potuk derbide oynamak istediğini her fırsatta dile getiriyor. Ancak teknik ekibin ve doktorların ortak kararı risk almamak yönünde. İsmail Kartal Alper'i tam anlamıyla hazır olmadan sahaya sürmenin hem takıma hem de oyuncuya zarar vereceğini düşünüyor. Bu nedenle milli futbolcunun Galatasaray maçına kadar hazır hale gelmesi çok zor görünüyor.

Yaklaşık 1 aydır takımdan ayrı kalan ve tedavisi süren Hasan Ali Kaldırım için de durum benzer. Hasan Ali antrenmanlara henüz başlamadı. Ancak genç futbolcu bu hafta çalışmalara başlasa bile fizik olarak tam hazır hale gelebilmesi için yeterli süre bulunmuyor. Ayrıca İsmail Kartal sol bek pozisyonunda Caner'den vazgeçmeyi de düşünmüyor.

Öte yandan cezaları sona eren Volkan Demirel ve Caner Erkin'in takıma dönmesi teknik ekibi sevindirdi. Özellikle Caner'in dönüşüyle birlikte sol bekte yabancı kontenjanı konusunda İsmail Kartal'ın eli rahatlayacak. Caner'in yokluğunda Torku Konyaspor maçında bu bölgede Kadlec oynamış ve yabancı kuralı nedeniyle sorun yaşanmıştı.

FENERBAHÇE'NİN FORVETİ KALECİ ANTRENÖRÜNE EMANET

Son haftalarda formsuzluğu ile dikkat çeken Fenerbahçeli futbolcular ekstra çalışma yaparak Galatasaray maçına çıkacak. Son yılların en kısır gol sezonunu yaşayan Fenerbahçe’de Galatasaray maçı öncesinde teknik direktör İsmail Kartal’ın en büyük kozu hiç kuşkusuz 4 forvet oyuncusu olacak.
Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşan takım büyük bir gol yükünü omuzlayan Kuyt, Sow, Emenike ve Webo ile özel olarak ilgilenen tecrübeli teknik adam, ‘Gol, gol, gol’ diye motive etmeye çalışıyor.

FENERBAHÇE'NİN FORVETİNE GOL İDMANI

Kadıköy’de oynanan son iki maçta 5 puan kaybeden takımın gol yollarındaki sıkıntısı çözmeye çalışan Kartal, yarından itibaren 4 forvet oyuncusuna ekstra çalışma yaptıracak. Daha Önce Moussa Sow ile çalışan ve gol vuruşu takviyesi yaptıran kaleci antrenörü Murat Öztürk yine bu sorumluluğu üstlenecek. Öztürk, 4 oyuncuya derbi öncesi gol idmanı yaptıracak.


BURAK FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİNDE OYNAYACAK MI?

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdürrahim Albayrak, sakat oyuncuların iyileştiğini söyledi. Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, Burak Yılmaz'ın tamamen iyileştiğini ve Fenerbahçe derbisinde oynayabileceğini söyledi.

Sakat oyuncuların iyileşmesi ve derbide oynayıp oynamayacakları konusuna açıklık getiren Albayrak, "Oyuncu seçimi tamamen hocanın takdiriren kalmış. Burak iyileşti. Dün akşam da oynayabilirdi ama hocamız teddir amaçlı risk etmedi" dedi.

Sakatlıktan dönen Semih Kaya'nın durumuyla ilgili de konuşan Albayrak, "Dün akşam biraz ağrısı oldu ve tedbir amaçlı olarak oyundan çıkardık. Ama onun da bir şeyi yok. Beni en çok sevindiren uzun bir süre sahalardan uzak kalan Aydın kardeşimizin tekrar sahalara dönmesiydi. Onun için sevindim. Son dakikalarda bir gol atsın da havalara uçayım diye bekledim ama olmadı" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY, KADIKÖY'DE GALİBİYETE HASRET

Spor Toto Süper Lig'de 8 Mart Pazar günkü derbi öncesi Galatasaray, Kadıköy'de 15 yılı aşkın süredir Fenerbahçe'yi yenemiyor.

Lider Galatasaray, derbi maçın yapılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda rakibi karşısında son galibiyetini 1999 yılında aldı. 22 Aralık 1999'da yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe ile daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 15'i de lig olmak üzere 18 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu süre içinde Kadıköy'deki beraberliklerinden 2'sini Türkiye Kupası maçlarında alırken, deplasmandaki son 15 lig maçından 12'sini yitirdi, sadece 3 maçta beraberlik alabildi.

İki takım arasında Kadıköy'deki son 18 resmi maçtan 13'ünü Fenerbahçe kazanırken, 5'i berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin bu süredeki 39 golüne, Galatasaray 13 golle yanıt verebildi.

FENERBAHÇE GALATASARAY KADIKÖY'DE OYNANAN MAÇLAR

Galatasaray'ın Kadıköy'de galip gelemediği son 18 resmi maç şöyle:

Tarih           Organizasyon      Sonuç (FB-GS)

07.02.2001      Türkiye Kupası   4 – 4
06.05.2001      Süper Lig        2 – 1
16.02.2002      Süper Lig        1 – 0
06.11.2002      Süper Lig        6 – 0
29.02.2004      Süper Lig        2 – 1
22.05.2005      Süper Lig        1 – 0
08.03.2006      Türkiye Kupası   2 – 1
22.04.2006      Süper Lig        4 – 0
03.12.2006      Süper Lig        2 – 1
08.12.2007      Süper Lig        2 – 0
03.02.2008      Türkiye Kupası   0 – 0
09.11.2008      Süper Lig        4 – 1
25.10.2009      Süper Lig        3 – 1
24.10.2010      Süper Lig        0 – 0
17.03.2012      Süper Lig        2 – 2
12.05.2012      Süper Lig        0 – 0
12.05.2013      Süper Lig        2 – 1
10.11.2013      Süper Lig        2 - 0

Marcio: Yenin artık şu Fener'i
Galatasaray'ın 1999 yılında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ettiği maçta galibiyet golünü atan ve o maçta 1 de asist yapan Marcio, pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe- Galatasaray maçını değerlendirdi. Sarı-Kırmızılı takımın Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 16 yıl önce Fenerbahçe'yi devirdiği maçın yıldızı Marcio, Galatasaray'ın o tarihten bu yana Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenememesine "Yok artık, inanmıyorum. Böylesine büyük bir zaman aralığı kabul edilemez" diye tepki verdi. Brezilyalı futbolcu, sarı-kırmızılı futbolculara sitemde bulunarak şu mesajı iletti: "Yenin artık şu Fener'i. Bunu başaracak güç siz de var. Yeter ki buna inanın..." Marcio telefonu kapatmadan önce espri yapmayı da ihmal etmedi: "Eğer ihtiyacınız olursa ben buradayım. Hemen gelebilirim". (Takvim)

FENERBAHÇE GALATASARAY DERBİ MAÇI BİLETLERİ SATIŞTA

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak derbinin biletleri 70 ile 315 lira arasında değişen fiyatlarla sarı-lacivertli kulübün divan, kongre ve temsilci üyeleri için satışa sunuldu.

Biletler, yarın premium kart, Fenerbahçe Kart sahipleri ile Fenercell abonelerine, 5 Mart Perşembe günü ise genel satışa çıkarılacak.

Kulüplerin arasındaki anlaşma gereği konuk Galatasaray'ın taraftarlarının statta izleyemeyeceği maç için sadece sarı-lacivertli taraftarlara satılacak biletlerin kategorilerine göre fiyatları şöyle:

Migros tribünü: 70 lira

Fenerium üst H-I Blok: 132 lira

Fenerium üst-Maraton üst C-D-F-G Blok: 154 lira

Fenerium alt-Maraton alt A-B-H-I Blok: 205 lira

Fenerium alt-Maraton alt C-G Blok: 255 lira

Fenerium alt-Maraton alt D-F Blok: 305 lira

Fenerium alt-Maraton alt E Blok: 315 lira

Okul açık tribün: 70 lira (Sadece divan kurulu üyeleri, kongre üyeleri ve temsilci üyelere)

Okul açık tribünü için açıklama

Sarı-laciverli kulüp, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın okul açık tribünün biletlerinin yarım saat 10.00'dan itibaren satışa çıkacağını duyurdu.

Bu tribünün biletlerinin satışının, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Maraton Alt Tribünü'nde bulunan kombine satış merkezinden yapılacağı, internet üzerinden bilet satışının olmayacağı açıklandı. Okul açık tribününden sadece divan, kongre ve temsilci üyelerinin bilet alabileceği kaydedildi.